#PlayFair: sluit je aan bij de beweging door je rekeningen op tijd te betalen!

[flayfairvoteamount]

 

Zoals we allemaal weten heeft de lockdown een enorme impact op de Brusselse, Belgische en wereldeconomie. In deze moeilijke maanden is het heel belangrijk dat u uw rekeningen op tijd betaalt, anders kunnen de gevolgen catastrofaal zijn.

 Een opmerking over de factuur, een verkeerd nummer, een te vage betalingstermijn of een niet ontvangen factuur, allerlei excuses worden gebruikt om dit soort gedrag te rechtvaardigen. Slechts 15% van de mensen die betrokken zijn bij deze onbetaalde facturen bevindt zich effectief in een situatie waarin ze niet in staat zijn om deze te betalen.

Al deze vertragingen zetten de bedrijven onder druk. Ze vormen een directe bedreiging voor het voortbestaan van een aantal van hen. Wanneer ze getroffen worden, zijn de bedrijven zelf niet in staat om hun verplichtingen na te komen, wat soms kan leiden tot een faillissement. Vaak is het zo dat hoe kleiner het bedrijf, hoe ernstiger de gevolgen zijn in het geval van rekeningen die niet door de klanten worden nagekomen.

 

Een positieve beweging met de #PlayFair campagne.

#PlayFair is een solidariteitsbeweging die de Belgische burgers aanmoedigt om hun rekeningen te betalen. Door deel te nemen aan de beweging helpt u niet alleen om de economie weer op de rails te krijgen, maar moedigt u ook uw familieleden en vrienden aan om hetzelfde te doen. 

 Zoals de naam van deze campagne al aangeeft kan je door een goede betaler te zijn, door het “goed te spelen” en ook door “goed te betalen”, veel problemen vermijden. (lees ons artikel “3 redenen om uw rekeningen op tijd te betalen“)

In deze rubriek vindt u meer uitleg over deze vicieuze cirkel in onze economie, deskundig advies, een lijst om u te helpen uw betalingstermijnen te halen en vele andere artikelen over dit onderwerp.

PlayFair #2

PlayFair #3

Contact

Kahn Olivier : oka@beci.be

[flayfairvotebutton]

[SSB]