KMO-manager, hoever staat u met de digitale transitie? Doe de test met Chilli!

4 februari 2019 om 21:02 

[Co-productie] In België is minder dan de helft van de KMO’s begonnen aan de digitale transitie. Toch spreken de resultaten al boekdelen: KMO’s die het cloud-tijdperk volledig zijn binnengestapt, vertonen 26% meer groei en 21% meer winstgevendheid dan hun niet-digitaliseerde concurrenten.[1]

Na het creëren van een twintigtal bedrijven die de beleving van de werknemer op het werk totaal nieuw opvatten, lanceert de “startup factory” eFounders het innovatieplatform Chilli, specifiek voor KMO’s die de integratie van nieuwe cloud software willen versnellen.

Chilli’s wil innovation consulting nieuw bedenken, om de toegang tot de digitale technologie voor alle KMO’s te democratiseren en ze te laten schitteren in het cloud tijdperk. We hadden een ontmoeting met Julien, oprichter van Chilli.

 

Waarom hebt u Chilli in het leven geroepen?

“De digitale revolutie is in volle opkomst en wij willen dat iedereen daar baat bij heeft.

Terwijl deze innovaties steeds meer ingang vinden in ons dagelijks leven en in grote bedrijven, stellen we vast dat veel kleine en middelgrote organisaties achterop sukkelen. Ze hebben moeite om zich een weg te banen door deze complexe en onleesbare digitale wereld, waar elk jaar meer dan 1000 nieuwe oplossingen worden gecreëerd.

Met Chilli helpen we precies deze organisaties een snellere, wendbaardere en open wereld te betreden. We begeleiden ze eenvoudigweg naar de oplossingen die het best passen bij hun uitdagingen en volwassenheid. We vinden innovatieadvies opnieuw uit … en bovendien gratis voor KMO’s!”

 

Hoe gaat dit concreet in zijn werking?

“Concreet organiseren we een één uur durende ontdekkingsbijeenkomst die ons in staat stelt om snel inzicht te krijgen in de zakelijke uitdagingen en de digitale volwassenheid van de KMO’s. Zo begrijpen we al gauw welke hefbomen we moeten inzetten en welke de optimale oplossingen kunnen zijn. Aan het einde van deze bijeenkomst hebben we het bedrijf direct in contact gebracht met de relevante partners voor een snelle implementatie.”

“We testen dagelijks nieuwe Cloud-oplossingen uit. We analyseren en vergelijken ze om alleen de beste in aanmerking te laten komen. Deze aanpak vertegenwoordigt onze meerwaarde voor onze klanten, die zich in vertrouwen kunnen engageren zonder de tientallen oplossingen op de markt te moeten vergelijken.”

 

Wat zeggen uw klanten?

“Geen tijdverlies en maximale impact: 1 uur vergaderen om toegang te krijgen tot een 50-tal partners die al gecontroleerd en geselecteerd zijn op de relevantie van hun oplossing en de kwaliteit van hun dienstverlening. Eenvoudig, effectief, pragmatisch … Onze klanten gebruiken ons als een echte sparringpartner voor hun digitale transitie. We kennen de cloudmarkt door en door, we hebben overtuigingen en we laten klanten ervan profiteren om tijd te besparen.”

 

Het standpunt van Beci

In 2019 is digitalisering niet langer een keuze, maar een noodzaak voor bedrijven, ook KMO’s, in de meest diverse sectoren. Als ondersteunende structuur voor bedrijven, helpen we deze digitalisering te implementeren door behoeften te meten en relevante oplossingen voor te stellen, in samenwerking met digitale spelers en de Beci gemeenschap. Digitalisering toegankelijk maken, daar gaat het om.

Meer info?

https://chilli.consulting/

Contact

Louise Colin
+32 473 39 56 28
louise@chilli.consulting

Julien Lhoste
julien@chilli.consulting

 

[1] Studie over digitale economie, uitgevoerd en gepubliceerd door Deloitte (december 2016)

Delen