Lage-emissiezone in Brussel: vanaf oktober kans op boete

30 augustus 2018 om 12:08 

© GettyImages

Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ) en mogen de de oudste dieselwagens het grondgebied niet meer binnen. De eerste negen maanden bestaan uit een overgangsperiode – waarin enkel waarschuwingen zullen worden gegeven maar vanaf oktober 2018 zal het niet-naleven van de toegangscriteria aanleiding geven tot een boete.

De controle van de voertuigen gebeurt met camera’s. De boete voor het niet -naleven van de toegangsregels tot de LEZ bedraagt 350 euro. Hieronder kan u een aantal belangrijke stappen vinden om zeker te zijn dat u goed bent voorbereid:

  1. Controleer of uw voertuig al dan niet conform is via https://lez.brussels/nl/content/mijn-voertuig of via http://sim.lez.brussels/intro
  2. Indien uw voertuig niet conform is, kan een dagpas worden aangekocht (maximaal 8dagen/jaar).
  3. Alle voertuigen die ingeschreven zijn in het buitenland moeten verplicht worden geregistreerd. Deze registratieaanvraag is kosteloos en moet worden gedaan via het e-formulier dat u hier  De registratie van het voertuig is geldig gedurende 3 jaar voor zover de gegevens met betrekking tot het voertuig niet veranderen.

 

Voor meer informatie:

www.lez.brussels
info@lez.brussels
02/775.75.75

Delen