Laten we meer energie besparen

26 september 2022 om 14:09 

In een tijd waarin de huidige energiecrisis onze Brusselse bedrijven zo hard treft, worden we opnieuw herinnerd aan de noodzaak om energie te besparen. Op dit moment doen bijna alle bedrijven wat nodig is. En dat is al jaren zo, maar we zullen extra inspanningen moeten leveren. In het bijzonder om het energieverbruik in kantoren en gebouwen te verminderen. Daarom staat Beci volledig achter het energiecharter van het Verbond van Belgische Ondernemingen, waarmee zij en de federaties zich ertoe verbinden een reeks acties onder hun leden uit te voeren en te promoten. Beci doet er alles aan om de leden op te roepen de aanbevelingen op te volgen. Dit is de enige manier om samen het energieverbruik te verminderen.

Enkele acties:
🌡 19°
In de gebruikte ruimtes is de gewenste temperatuur voor verwarmingssystemen niet ingesteld op meer dan 19 °C. De wetgeving inzake welzijn op het werk wordt gerespecteerd. ’s Nachts of wanneer de kantoren niet (meer) in gebruik zijn, wordt de temperatuur op maximaal 17°C gehouden.
⇒ In feite betekent één graad minder een besparing van 7%.

💡 🏢 De lichten zijn uitgeschakeld
In ruimtes die niet in gebruik zijn, worden de lichten gedoofd. Decoratieve of reclameverlichting buiten gebouwen wordt tot een minimum beperkt.

🚪Gesloten deuren
Deuren tussen verwarmde en onverwarmde/gekoelde ruimtes zijn gesloten. In de gebruikte ruimtes is de gewenste temperatuur voor airconditioning niet lager dan 25 °C. Koelsystemen worden gedeactiveerd zodra de kantoren niet meer in gebruik zijn.

🔌 Lees het charter

Delen