Uw businesspodcast over Brusselse ondernemers

Louiza 500 is een Nederlandstalige podcast van Beci over de mensen die de economie in Brussel mooier, beter, spannender, interessanter en innovatiever maken. Podcastmakers Mona Jünger (VRT, BRUZZ) en Tim Devriese (Beci) spreken met Brusselse ondernemers uit verschillende sectoren. Van de creatieve sector tot de horeca. Ze zijn allemaal welkom bij Louiza 500, niet toevallig het adres van Beci.

#3 - Veerle Mans van Peeping Tom

#3 - Veerle Mans van Peeping Tom - Louiza 500 is Podcast over de economie in Brussel aan de hand van persoonlijke verhalen. Vandaag is Veerle Mans te gast. Ze is al 20 jaar werkzaam in de kunstensector en werkt ondertussen 2 jaar voor Peeping Tom. Dit is een Brussels producerend gezelschap in de podiumkunsten. Veerle vertelt over de uitdagingen en opportuniteiten om zakelijk leider te zijn in een creatieve sector.

#02 - Ella Ameye van abel.care: Groei gaat digitaal en veilig

#2 - Ella Ameye is mede-bezieler van de gezondheidsapp abel.care. De Kortrijkse juriste belandde na haar rechtenstudies in Brussel, maar kreeg de ondernemersbacterie te pakken tijdens een ondernemingsprogramma in Berlijn. Samen met Marie-Noel Achkar, Florencia Anzorena en Emiliano Viscarra begon ze een gezondheidsapp abel.care, die soa-testen online aan de man (en de vrouw) wil brengen. Gezondheid, innovatie en internationaliteit: Brusselser wordt het niet.

#01 – Sebastian Dupont van Nona: Brusselse pizza uit Napels

#1 - Sebastian Dupont, baat het pizzarestaurant Nona uit sinds 2017. Op enkele maanden tijd is het restaurant Nona een begrip geworden in Brussel en schuiven pizzafans aan voor een diner of een lunch. Dupont, geboren Kortrijkzaan en ingeweken Londenaar, spreekt over de toekomst van de horeca, duurzaam ondernemen en de valkuilen van de hype.