Ons MeDoFly-programma helpt toonaangevende, ambitieuze scale-ups op weg naar internationale groei.

Deze ondersteuning loopt over 3 jaar met, in het begin, 2 maanden intensieve opleiding door befaamde deskundigen.
De kandidaten worden gecoacht door groepen van 10 ondernemers en gesponsord door de besten uit de Belgische ondernemerswereld.

Wat wij voorstellen

service image
ONZE EVENEMENTEN
Scale-Up Nights

Elke laatste dinsdag van de maand nodigen wij bedrijfsleiders uit die een sterke en snelle groei hebben doorgemaakt om te komen praten over hun carrière en de uitdagingen waarmee zij in hun loopbaan én in hun privé-leven werden geconfronteerd.

Inschrijving
service image
ONZE EVENEMENTEN
Info & pitch sessies

Kom elke maandag om 12u30 uw project voorstellen aan onze deskundige Eric Vanden Bemden. Ons doel? U helpen uw weg te vinden en uw vragen beantwoorden.

Inschrijving
service image
ONZE SPONSORS
Mentorschap

Geselecteerde kandidaten krijgen een mentor uit onze BECI-leden toegewezen.

Meer lezen
service image
ONZE DESKUNDIGEN
Expertise

Deelnemers krijgen toegang tot een rijke bron van kennis en expertise van onze vele deskundigen om hen te helpen hun bedrijf te ontwikkelen.

Meer lezen
service image
ONS NETWERK
Networking

Door deel te nemen aan ons programma krijgen de winnaars toegang tot onze hele gemeenschap en ons netwerk van ondernemers.

Meer lezen
service image
ONZE KANALEN
Media

Elke laureaat krijgt promotie van zijn bedrijf in onze media, BXFM, de krant Beci Brussels Business, onze nieuwsbrieven, sociale netwerken...

service image
HET PROCES
Opleiding

De winnaars volgen 50 uur intensieve en gepersonaliseerde opleiding door gerenommeerde deskundigen, met aan het einde van de cursus de verdediging van hun project/onderneming voor onze sponsors en deskundigen. Exclusieve ontmoetingen met onze programmasponsors.

Verloop van de “DO”-opleiding

Evaluatie en selectie van kandidaten ←

door Alain Heureux, Eric Vanden Bemden & de sponsors van het programma.

→ Kick-Off & Intake

Presentatie van projecten/bedrijven, netwerken, groepsanimatie, uitstippelen van het growth hacking plan; mogelijkheid om een programma en follow-up op maat samen te stellen.

Leiderschap ←

Persoonlijkheidstests, leiderschap, management, veerkracht, assertiviteit…

→ Strategie

Precieze doelstellingen en prioriteiten vaststellen voor de toewijzing van middelen (materieel, immaterieel, menselijk en financieel).

Verkoop ←

Leer hoe u de verkoopdynamiek snel kunt veranderen om de omzet, marges en cashflow een echte boost te geven.

→ Marketing

Meer bekendheid, verkoop en bedrijfsgroei

Human Ressources ←

Hoe het hoofd te bieden aan de HR-uitdagingen bij exponentiële groei: het aantrekken en behouden van talent, dagelijks en langetermijnpersoneelsbeheer, employer branding, outsourcing, opleiding…

→ Financiering

Overzicht van de verschillende bestaande financieringsoplossingen afhankelijk van uw ontwikkelingsfase en uw kapitaalbehoeften

Internationaal ←

Leer internationaal te marketen en wereldwijd te groeien

→ Duurzaamheid

De overgang naar duurzaam ondernemerschap is cruciaal voor het concurrentievermogen en de groei van bedrijven.

→ Exclusieve ontmoetingen met de sponsors van het programma

Presentatie aan een panel van investeerders, bedrijfsleiders en persoonlijkheden ←

Selectie van projecten/bedrijven voor de voortzetting van het steunprogramma
met de Captains of Industry & de CEO van BECI, Olivier Willocx

Follow-up ” FLY ” 36 maanden

Uitvoering van het gehele versnellingsprogramma

Driemaandelijkse opvolging van de cijfers van de deelnemers

Integratie van de gehele BECI-gemeenschap en haar netwerk van ondernemers in het versnellingsproces

Neem contact met ons op voor meer informatie

Eric Vanden Bemden

Coördinator van het MeDoFly-programma

per e-mail

+32 475 23 14 07

Eric vdb

Dankzij onze partners

Meer lezen

Mentoring – MeDoFly versnellingsprogramma

Ontwerp de toekomst van uw bedrijf met de beste ondersteuning door een unieke reeks sponsors, mentoren, deskundigen en gerichte contacten.

Marktleider worden is een avontuur, en geen gemakkelijke. Het parcours krioelt van de onzekerheden. En toch is het een uiterst lonende beleving die ongekende voldoening geeft en een bron van grote trots is.
Maar u wordt geen echte scale-up op uw eentje. Omring u door de juiste mensen, die expertise toevoegen aan uw eigen deskundigheid als ondernemer, mensen die een netwerk hebben om deuren in het buitenland te openen, mensen die weten hoe ze het welslagen van bedrijven kunnen vergemakkelijken.

Expertise – MeDoFly versnellingsprogramma

Ontwerp de toekomst van uw bedrijf met de beste ondersteuning door een unieke reeks sponsors, mentoren, deskundigen en gerichte contacten.

Het MeDoFly versnellingsprogramma steunt namelijk op een gemeenschap van befaamde deskundigen uit de ondernemerswereld.

Onze deskundigen komen uit specifieke bedrijfsactiviteiten, zoals leiderschap, verkoop, marketingstrategie, HR of financiën. Zij leveren op maat gemaakte opleidingen aan geselecteerde kandidaten om hen te helpen hun bedrijf te optimaliseren en te stimuleren.

Netwerken – MeDoFly versnellingsprogramma

Ontwerp de toekomst van uw bedrijf met de beste ondersteuning door een unieke reeks sponsors, mentoren, deskundigen en gerichte contacten.

BECI vertegenwoordigt en ondersteunt niet alleen alle Brusselse bedrijven, maar effent ook de weg naar buitenlandse markten voor onze laureaten, dankzij zijn contacten met internationale Kamers van Koophandel.

Dankzij zijn duizenden leden stelt BECI zijn gemeenschap en zijn netwerk van ondernemers open voor de laureaten die deelnemen aan het MeDoFly-versnellingstraject. Niet alleen om hen te helpen nationaal te groeien, maar ook internationaal door kennis en expertise breed te delen, door actief betrokken te zijn en door hun netwerk open te stellen.

Beci (Brussels Enterprises Commerce & Industry) is ontstaan uit een partnerschap tussen de Kamer van Koophandel en het Verbond van Ondernemingen te Brussel: twee privé vzw’s die door hun leden gefinancierd en beheerd worden. Beci vertegenwoordigt twee derde van de tewerkstelling in Brussel en meer dan 35.000 ondernemingen.

Neem contact met ons op:
info@beci.be 02/648.50.02