MEET Domobios, des solutions ingénieuses pour les nuisibles

27 juli 2020 om 12:07 

Étudier la biologie des acariens, des punaises et d'autres créatures nuisibles afin de les combattre d'autant plus efficacement. ©pixabay

De biologie van mijten, bedwantsen en andere schadelijke beestjes bestuderen om ze des te efficiënter te bestrijden, dat doet spin-off Domobios.

Kunt u Domobios omschrijven in enkele woorden?

Domobios is sinds 2013 een spin-off van de UCL en de ULB. We zijn actief in de ontwikkeling en de verkoop van producten die ongedierte in huis bestrijden, zoals huisstofmijten, luizen en bedwantsen.

 

Met hoeveel zijn jullie? Beschrijf kort uw team.

Ons team bestaat uit drie researchers, één manager en twee business developpers.

 

Wat is uw specialiteit?

Nieuwe oplossingen vinden voor het bestrijden van verschillende soorten insecten en mijten. Hiervoor bestuderen we de biologie van de diertjes en vooral de manier waarop ze met elkaar communiceren. Zodoende kunnen we hun communicatie nabootsen, waardoor we ze uit hun schuilplaats in bijvoorbeeld matrassen kunnen weglokken en doden.

 

Voor wie zijn uw diensten/producten bestemd? Wat is de doelgroep?

De eerste oplossing die we ontwikkelden om huisstofmijten uit te roeien – het product Acar’up dat in Europa verkocht wordt – is een grote hulp voor mensen met een allergie. Voor honden die allergisch zijn voor mijten, hebben we het product Acar’up for Dogs, dat mijten die zich schuilhouden in hondenmanden verdelgt. Voor mensen die last hebben van een plaag van bedwantsen of kakkerlakken is er nu ook een oplossing die dit jaar nog in Europa in de winkel zal liggen.

 

Wat onderscheidt u van de concurrentie?

We gaan op zoek naar meer efficiënte vallen die aangepast zijn aan de biologie van de diertjes in kwestie. Onze oplossingen zijn bovendien milieuvriendelijk en herbruikbaar.

 

Hebt u een speciale aanbieding voor de leden van Beci?

Het gratis testen van onze producten, in ruil voor een testimonial.

 

Informatie en contact: +32 2 880 62 87 — acmailleux@domobios.com  domobios.com – Facebook

Delen