MEET ETHIQUABLE Benelux CVBA, met eerbied voor boerenlandbouw

Door Gaëlle Hoogsteyn  - 17 december 2019 om 11:12 

Fairtrade en biologisch voedsel consumeren tegen een betaalbare prijs, met respect voor de menselijke werkomstandigheden van de lokale producenten: ziedaar de commerciële belofte van ETHIQUABLE.

 

Wat zijn de activiteiten van uw bedrijf, ETHIQUABLE Benelux CVBA?

ETHIQUABLE is een coöperatie gespecialiseerd in eerlijke handel en biologische producten. Wij ontwerpen, produceren en verdelen meer dan 100 producten, samen met 40 coöperaties van kleine producenten uit het zuiden, die zich uitsluitend richten op de boerenlandbouw.

Vanuit ons magazijn in Borgworm vervoeren we onze producten naar de verkooppunten en de eindverbruikers. De centrale ligging van ons magazijn in de BENELUX stelt ons in staat onze klanten binnen 48 werkuren optimaal te bedienen. Wij bieden een oplossing voor alle behoeften van onze clientèle.

 

Met hoeveel zijn jullie? Beschrijf kort het team.

Onze coöperatie is in 2009 opgericht en stelt acht werknemers tewerk.

 

Voor wie zijn uw producten bestemd? Wat is uw doelgroep?

Wij verkopen biologische fairtrade producten aan allerlei commerciële en non-profit organisaties die op een ethische manier wensen te consumeren. Wij richten ons daarom zowel op groothandelaars en winkels als ondernemingen, vzw’s, gemeenten enzovoort.

 

Wat onderscheidt u volgens u van de concurrenten?

Onze producten zijn 100% natuurlijk er worden geteeld volgens de strenge regels van de boeren- en biologische landbouw. Ze bieden u maximale voedingseigenschappen, naast een ongeëvenaarde smaak.

Bovendien verbindt ETHIQUABLE zich ertoe om in alle transparantie een redelijke marge toe te passen, zodat de consument een toegankelijke prijs betaalt, terwijl de toegevoegde waarde tussen alle actoren in de sector eerlijk wordt verdeeld. Wij vragen al onze partners in de distributie om hetzelfde principe toe te passen op de verkoop van ETHIQUABLE producten.

 

Wij hebben een coöperatieve vennootschap opgericht om perfect aan te sluiten bij onze activiteit. Onze organisatie betrekt de medewerkers bij het kapitaal en het management van de onderneming. Ze berust op participatief beheer en democratie.

In onze coöperatie:

– staat de mens en zijn werk centraal in de waarden van de onderneming

– is het merendeel van het kapitaal in handen van de werknemers van de vennootschap

– worden de beslissingen tijdens de algemene vergadering genomen op basis van het principe ‘één man, één stem’.

 

Het speciale aanbod voor de Beci-leden:

Beci-leden krijgen bij ons een korting van 10% op de eerste bestelling.

 

Informatie en contact: www.ethiquable.be – 0473/17. 81.17 – emailFacebook

 

U bent lid van Beci en uw dossier komt niet voor in ons Member News?

Vul ons online formulier in, en wij zorgen voor de realisatie van uw artikel.

 

Delen