MEET Royale Union Saint-Gilloise, een van de legendarische clubs van het belgische voetbal

Door Elisa Brevet  - 22 juni 2019 om 07:06 | 2998 weergaven

De Union werd in 1897 opgericht. Deze historische club van het Belgische voetbal heeft een aantal glorieuze jaren en ook moeilijke tijden achter de rug. Maar zijn nummer 10 behoudt zijn reputatie in het Belgische voetbal.

 

Wat zijn de kenmerken van de Royale Union Saint-Gilloise?

Een legende van het Brusselse voetbal. Na jaren in verscheidene voetbaldivisies maakt de Union Saint-Gilloise een schitterende comeback in de elite van ons voetbal. Na de halve finale van de Beker van België en een overwinning op Anderlecht en Genk, bevestigde nummer 10 zijn ambities tijdens de jongste Play-Offs 2. Hoe kunnen we het glorieuze verleden van de Union nieuw leven in blazen? Het toneelstuk ‘Bossemans & Coppenolle’, het lied ‘C’est l’Union qui sourit’… 11 keer nationaal kampioen met een record van 60 wedstrijden zonder nederlaag tussen 1932 en 1935, een eerste Europese halve finale voor een Belgische club in 1959… De geschiedenis van de Union en zijn successen worden op een unieke manier verheerlijkt in de specifieke Brusselse volkscultuur. Deze legende leeft vandaag weer op dankzij de … unie van gelijklopende initiatieven.

 

Waarom is de Union Saint-Gilloise niet zomaar een voetbalclub?  

De Union werd in 1897 opgericht en heeft zowel glorieuze jaren als moeilijke tijden meegemaakt. Maar de faam van nummer 10 blijft ongedeerd in het Belgische voetbal. Ook het grasveld van het prachtige Dudenpark ligt er nog steeds, aan de voet van de in 1926 gebouwde Art-Déco tribune, vandaag geklasseerd en omgeven door de legendarische omtrek. Het complex is met veel respect gerestaureerd in zijn unieke en historische omgeving, waar de ‘geel-blauwe’ supporters telkens een fantastische ambiance creëren, want op het veld is het nog steeds de grote show! Bewijs hiervan is dat eind vorig seizoen, de ploeg drie van haar spelers in de Top 4 van D1B plaatste, onder wie laureaat Percy Tau.

 

Met hoeveel zijn jullie? Beschrijf kort het team.

De professionele spelers en het staf totaliseren 36 mensen. We hebben 10 collega’s in het administratief team en 600 jonge spelers in onze school.

 

Tot wie richten uw producten/diensten zich?

Alle bedrijven die willen genieten van de gezelligheid van onze wedstrijden en/of ons willen steunen via sponsoring of partnerschap.

 

Waarin onderscheidt u zich van uw concurrenten, denkt u?

De Union heeft een echt sportief imago in de Belgische voetbalwereld. Dit is te danken aan haar successen, haar geschiedenis, haar authentieke Brusselse eigenheid, haar ambities en haar geweldig publiek.

 

De speciale aanbieding voor de leden van Beci:

Wij bieden 10 tickets voor elke wedstrijd in het Joseph Marien stadion. Die kunt u een week op voorhand aanvragen op het adres ticketing@rusg.be

Contact: jean-marc.debaene@rusg.be. Telefoon: 0493/72.43.43

 

Delen