HRWEB SOLUTIONS met mpleo: een online, modulaire en 100% Belgische HR-applicatie

28 augustus 2018 om 11:08 

[PUBLIREPORTAGE]

Om bedrijven te ondersteunen in alle fases van een human resources project, heeft het Belgische HRWeb Solutions een volledig geïntegreerde en modulaire oplossing ontwikkeld die in SaaS-modus (Software-as-a-Service of software-als-een-dienst) werkt. Ze combineert uitgebreide functionaliteit, vlotte installatie, gebruiksgemak en lagere implementatiekosten.

Precies tien jaar geleden opgericht door managing partners Stefan Baele, Christian Beaujean en Alain Demarcke, positioneerde HRWeb Solutions zich onmiddellijk als HR-partner van bedrijven in de realisatie en implementatie van HR-projecten. Het bedrijf luistert aandachtig naar de klant om nauwkeurig zijn behoeften te identificeren, belemmerende factoren op te sporen, bestaande processen correct te analyseren en tot slot het masterplan en de precieze reikwijdte van de implementatie te definiëren. Daarna wordt een nauwkeurige cartografie gemaakt van de transverse en operationele processen, alsook van de processtroom om een HR-oplossing voor te stellen die zo goed mogelijk beantwoordt aan de verwachtingen van de klant.

HRWeb Solutions besliste vanaf het prille begin om het mpleo-platform intern te ontwikkelen op basis van 100% webtechnologie, en dat vervolgens direct op de markt te brengen. Het product wordt gehost op een volledig beveiligde externe IT-infrastructuur en de klant betaalt volgens gebruik. Een andere strategische keuze: mpleo is als modulaire software gebouwd op een gemeenschappelijk framework. Zijn verschillende managementmodules zijn verdeeld langs twee hoofdassen: enerzijds het administratieve gedeelte (digitaal personeelsdossier, aanwezigheid/afwezigheid, onkostendeclaraties … met geïntegreerde payroll) en anderzijds ‘soft HR’ (talentmanagement, rekrutering, opleiding, performance management …). Daarnaast zijn er interfaces gepland met andere HR-managementoplossingen op de markt, waaronder de payrollsystemen van sociale secretariaten.

mpleo werd integraal in België ontwikkeld en voldoet perfect aan de lokale wettelijke en reglementaire vereisten (in het bijzonder de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming – AVG), terwijl het uiterst dicht bij de behoeften van de gebruikers aanleunt (elke nieuwe functie die wordt toegevoegd is rechtstreeks toegankelijk voor alle klanten). En aangezien de oplossing volledig SaaS-gebaseerd is, komen alle verbeteringen direct ten goede aan alle gebruikers, zonder kosten. Zo zal de nieuwe versie die in de komende maanden wordt gepland nog meer functionaliteit, gebruiksgemak en reactiviteit brengen.

De veiligheid werd uiteraard niet verwaarloosd, zowel wat betreft de toegang tot gegevens door gebruikers als wat de gegevensverwerking aangaat (SSL-encryptie en -opslag in een private en redundante cloud, hosting in een extern tier 4 datacenter met iso 27001 certificering, real-time duplicatie en dagelijkse backups). Daarnaast is gebruiksgemak één van de sterke punten van mpleo, waardoor elke medewerker als een waardevolle HR-speler optreedt.

HRWeb Solutions biedt bovendien standaard en op maat gemaakte opleidingen aan voor haar product bij de klant of in eigen centrum. En om een optimale service te verzekeren, zorgt een supportteam voor een permanente en reactieve opvolging via een hotline.

HRWeb Solutions bedient vandaag bijna 300 bedrijven, samen goed voor meer dan 30.000 dagelijkse gebruikers. Het bedrijf richt zich vooral tot bedrijven met ongeveer 50 tot 500 werknemers, maar trekt een groeiend aantal grotere organisaties aan. Dankzij zijn modulariteit laat mpleo zich eenvoudig en snel implementeren, terwijl de configuratie door de gebruiker zelf kan worden uitgevoerd, wat de implementatiekosten beperkt. Het product is ook gebruiksvriendelijk en toegankelijk vanaf elk apparaat met een internetbrowser. De oplossing is 100% reactief!

Het bedrijf is volledig zelf gefinancierd en onafhankelijk. Het is voornamelijk aanwezig in België en het Groothertogdom Luxemburg (30 klanten meer in twee jaar aanwezigheid) en slaagt er op dit ogenblik in om 3 tot 4 nieuwe klanten per maand te overtuigen. Dankzij zijn webtechnologie en meertaligheid (zowel qua schermen als inhoudelijk) leent mpleo zich perfect voor internationalisering.

 

Logo mpleo

Logo hrweb

HRWeb Solutions
Lozenberg 1
1932 Zaventem
www.hrweb.solutions

Delen