Nieuwe functie in de Uber app in de Brusselse regio

27 oktober 2021 om 15:10 | 276 weergaven

[persbericht]

Gebruikers kunnen voortaan via real-time gegevens in de app hun reis plannen met alle vormen van openbaar vervoer

Woensdag 27 oktober 2021 — Op donderdag 28 oktober lanceert Uber de mogelijkheid voor gebruikers in de Brusselse regio om hun reis te plannen, waarbij real-time informatie over het openbaar vervoer rechtstreeks wordt geïntegreerd in de app. Alle reisinformatie wordt voortaan als “Public transport” in de Uber-app opgelijst. Op die manier kunnen gebruikers hun reis plannen met de bus, trein, tram, metro of zelfs te voet, naast de VVC-diensten (verhuur van voertuigen met chauffeur) en de fietsen en steps van deelplatform Lime, die al zichtbaar zijn op de app. Deze nieuwe functie stelt gebruikers in staat om optimaal gebruik te maken van de mobiliteitsopties in Brussel. Met de nieuwe functie wil Uber ook filevorming en luchtvervuiling in de hoofdstad helpen tegengaan.

Met de functie “Public transport” in de Uber app is Uber het one-stop platform voor de vervoersbehoeften van gebruikers binnen de Brusselse regio. Zodra gebruikers de Uber app hebben gedownload, ontvangen ze in één klik een gedetailleerd reistraject dat hen naar hun bestemming brengt. Dit plan bevat beschikbare routes met het openbaar vervoer, alsook real-time vertrek- en aankomsttijden, en routebeschrijvingen voor het openbaar vervoer. Met andere woorden, de nieuwste functie toont alle noodzakelijke informatie die gebruikers op de gemakkelijkste en snelste manier van A naar Z zal begeleiden. Het aanschaffen van tickets is niet mogelijk via de app.

De juiste route informatie binnen handbereik

Laurent Slits, verantwoordelijk voor Uber in België, is enthousiast over de nieuwe functie in de Uber app: “Onze Brusselse gebruikers moeten voor elk traject de juiste opties binnen handbereik hebben. Op sommige trajecten kan het sneller zijn om het openbaar vervoer te nemen, en we zijn verheugd om gebruikers, rechtstreeks vanuit onze app, toegang te bieden tot alle route informatie voor het openbaar vervoer. Door de lancering van deze functie blijft Uber investeren en innoveren in Brussel om zo bij te dragen aan de economische aantrekkelijkheid van de regio.”

Mobiliteitsuitdagingen in Brussel

De voorbije jaren heeft Uber sterke en duurzame partnerschappen uitgebouwd met openbaar vervoersmaatschappijen over de hele wereld. Daarom kan de nieuwe functie in de Uber app dienen als een platform dat het openbaar vervoer aanvult en zelfs versterkt. Bovendien wil Uber een partner zijn voor steden, omdat zij vaak dezelfde doelen nastreven en dezelfde mobiliteitsproblemen willen aanpakken: de toegang tot openbaar vervoer uitbreiden, files verminderen en luchtvervuiling tegengaan. Door gebruikers van de app een brede waaier aan mobiliteitsopties aan te bieden, wil Uber het individuele autobezit terugdringen.

Delen