NMBS zet in op betere treinverbindingen van en naar Brussel

18 april 2023 om 14:04 

Extra late treinen ondersteunen lokale economie en verbeteren mobiliteit voor inwoners en bezoekers

Brussel – Vanaf december 2024 zullen er veertig extra treinen na middernacht van en naar Brussel rijden, als gevolg van een beslissing van de NMBS om het treinaanbod uit te breiden. Beci, de Brusselse Kamer van Koophandel, steunt deze beslissing, die naar verwachting een positieve impact zal hebben op de lokale handel, cultuur, horeca en de mobiliteit van de inwoners van het Brussels Gewest.

Olivier Willocx, CEO van BECI, benadrukt het belang van deze beslissing: “De uitbreiding van het treinaanbod, inclusief de extra late treinen, kan een belangrijke stap voorwaarts betekenen voor Brussel, haar bezoekers en haar inwoners. Het initiatief biedt kansen om onze stad aantrekkelijker te maken en de lokale handel, cultuur en horeca te stimuleren, waardoor Brussel zich verder kan ontwikkelen als een dynamische en toegankelijke wereldstad.”

Betere en frequentere treinverbindingen kunnen het voor mensen aantrekkelijker maken om naar Brussel te komen voor recreatieve en culturele activiteiten en tegelijkertijd de mobiliteit voor de inwoners van het Brussels Gewest verbeteren. Dit kan leiden tot een toename van bezoekers die meer besteden bij lokale winkels, restaurants en culturele instellingen.

Ook de bereikbaarheid voor de inwoners van het Brussels Gewest en de Rand zou erop vooruit kunnen gaan.

Voor de horeca en de culturele sector kan dit initiatief eveneens positieve gevolgen hebben. Mensen die een concert willen bijwonen of uit eten willen gaan, kunnen meer tijd nemen om van hun bezoek aan Brussel te genieten zonder te hoeven haasten om de laatste trein te halen.

De NMBS investeert ook in betere infrastructuur, zoals het verbeteren van de toegankelijkheid voor personen met beperkte mobiliteit en het vernieuwen en uitbreiden van fiets- en autoparkings. Hoewel deze ontwikkelingen veelbelovend zijn, is het belangrijk om de daadwerkelijke impact ervan te evalueren alvorens conclusies te trekken.

Beci steunt initiatieven die het imago van Brussel als een aantrekkelijke, toegankelijke en levendige stad versterken en die het toerisme bevorderen en nieuwe investeringen in de lokale handel, cultuur en horeca aantrekken.

“La SNCB s’est engagée à améliorer les liaisons: des trains extra-tardifs soutiennent l’économie locale et améliorent la mobilité des résidents et des visiteurs”

 

PERSCONTACTEN

Olivier Willocx, CEO Beci
ow@beci.be I +32 475 513 158
Filip De Rycke, woordvoerder
fdr@beci.be I + 32 498 944 350

 

ADRES

Avenue Louise 500
1050 Bruxelles
www.beci.be

 

Over Beci :

Beci (Brussels Enterprises Commerce & Industry) is ontstaan uit een partnerschap tussen de Kamer van Koophandel en het Verbond van Ondernemingen te Brussel: twee privé vzw’s die door hun leden gefinancierd en beheerd worden. Beci vertegenwoordigt twee derde van de tewerkstelling in Brussel en meer dan 35 000 ondernemingen.

Delen