Ondersteuning en oplossingen op Europees niveau

Door Jean-Philippe Mergen  - 6 mei 2020 om 13:05 

Europa heeft verschillende maatregelen genomen om de negatieve effecten van Covid-19 te verzachten. Om u te helpen de steun te vinden die u nodig hebt, vindt u informatie over toegang tot financiering en liquiditeitsmaatregelen, platforms die verschillende belanghebbenden samenbrengen om behoeften en oplossingen te delen, alsook Europese initiatieven om de gezondheidszorg te ondersteunen.

Het antwoord van de Europese Commissie op Covid-19 geeft een uitgebreid overzicht van de maatregelen die zijn genomen om onze volksgezondheidssectoren te versterken en de sociale-economische impact in de Europese Unie te beperken, met name door de economische reactie op de pandemie.

U kunt ook meer te weten komen over het noodhulpinstrument van de Europese Unie voor de gezondheidszorg.
De wijze waarop gebruik kan worden gemaakt van overheidsopdrachten en toegang tot financiering voor kmo’s, alsmede de liquiditeitsmaatregelen die beschikbaar zijn om kmo’s en relevante industriële sectoren te ondersteunen, vullen uw informatie aan.

Online platforms

Het door Enterprise Europe Network ontwikkelde platform Care & Industry against Corona bouwt bruggen tussen gezondheidszorg, industrie, ondersteunende organisaties, overheid, academische wereld en bedrijven die medische apparatuur en behandelingsoplossingen kunnen leveren. Geïnteresseerde organisaties kunnen zich registreren voor het platform om initiatieven te presenteren, hun behoeften en bijdragen uit te drukken.

Het samenwerkingsplatform Biowin COVID-19, ontwikkeld in samenwerking met Enterprise Europe Network Wallonië, brengt gezondheidsgerelateerde initiatieven samen, variërend van de ontwikkeling van nieuwe behandelingen, ventilatoren en hydro-alcoholische gels tot data science en kunstmatige intelligentie. Het stimuleert uitwisselingen tussen deelnemers en stelt hen in staat partners voor hun voorstellen te vinden.

In het kader van haar voortdurende inspanningen ter ondersteuning van onderzoekers over de hele wereld in de strijd tegen de coronaviruspandemie heeft de Europese Commissie, in samenwerking met verschillende partners, het Europese COVID-19-dataplatform opgezet om een snelle verzameling en uitwisseling van beschikbare onderzoeksgegevens mogelijk te maken.

Delen

Jean-Philippe Mergen

Director Export - Enterprise Europe Brussels