Opening van de eerste ‘school-winkel’ in België

Door  - 2 april 2019 om 13:04 

S.KOOL

Het schoolwinkelproject S.KOOL opent vandaag voor drie maanden zijn deuren in City2. Wat maakt deze winkel zo bijzonder? 12 jonge Brusselse werkzoekenden zullen er dagelijks theorie en praktijk kunnen combineren in een echte handelszaak. 

S.KOOL is de uitdaging die AG Real EstateActiris, Bruxelles Formation en City2 samen aangingen om jonge werkzoekenden een opleiding in verkooptechnieken en Nederlands aan te bieden. De jongeren worden er begeleid door een ervaren manager die haar kennis aan hen doorgeeft. Er zullen ook workshops worden georganiseerd om de opleiding te vervolledigen. 

Naast deze opleidingsuren worden de stagiairs begeleid door andere betrokken handelaars: onder anderen Cannage RepublicCasaHistoire d’OrHunkemöller, Kiabi, Lindt, Naf Naf, Pearle Opticiens, SportsDirect.com, Switch en UnisaDit gaat gepaard met een arbeidsovereenkomst van juni tot september 2019. 

De concept store, ingericht als een ‘urban loft’, zal producten te koop aanbieden afkomstig van enkele van de bovengenoemde handelaars die meedoen, maar daarnaast ook producten van Club, Di, Sostrene Grene, de ontwerpster Deborah Velasquez, die haar avondjurken zal verhuren, en Petit Boulou, een nieuw milieubewust kledingmerk dat kunst en mode combineert. 

Amaury de Crombrugghe, Chief Investment Officer, zegt: “AG Real Estate is trots dat het zoveel enthousiasme weet op te wekken, zowel binnen het team als bij alle partners. Het project heeft een echte maatschappelijke meerwaarde. Door jonge werkzoekenden uit Brussel en handelszaken uit het stadscentrum met elkaar in contact te brengen, geven we de rekrutering een originele boost. Het project is ook het bewijs van de sterke positie van AG Real Estate en van City2, beide belangrijke spelers in de Brusselse handel.” 

Dit vernieuwende project is ook en vooral een prachtig menselijk avontuur. De 4 partners wensen de 12 deelnemende stagiairs alvast veel succes toe. 

Informatiehttp://www.actiris.be  

Delen