Coaching

Relationeel netwerk

De periode waarin we leven leidt tot ten minste één positief punt:solidariteit!

Maak van de gelegenheid gebruik om opnieuw contact te leggen met voormalige partners, prospects, klanten, leveranciers.Velen hebben tijd om jullie te „ontvangen” en hun activiteit te heroverwegen.

Dit gerenoveerde adresboek zal u helpen om uw bedrijf opnieuw op gang te brengen.

Om relaties te bevorderen, de digitale ondernemersgemeenschappen te integreren en later een van hen te kiezen. In de Brusselse regio vertegenwoordigt BECI het grootste netwerk van onafhankelijken en leiders.

Deze gemeenschappen zullen een „sneeuwbaleffect” genereren. De contacten van uw contacten zullen ook de jouwe worden.

Om de effectiviteit van uw procedures te waarborgen, plan alle nuttige media: LinkedIn profiel, bijgewerkte website, visuele presentatie media,…

Gereedschap: CRM, soms heel eenvoudig, stelt u in staat om uw relaties te beheren. Geschiedenis, data crossroads, belangen, herstelperioden, enz. Het is bijna onmogelijk om zonder te doen als je hoopt te kunnen vertrouwen op een dynamisch netwerk.

De terugvorderingsperiode zal bevorderlijk zijn voor een hernieuwde verbinding met anderen. Maak er dus gebruik van!

Belangrijkste links

Waar kan ik contact met me opnemen om alle nuttige informatie te krijgen?

Hoofdverbinding

 

Brussel-Hoofdstad

Coronavirus.brussels

Beci

1819.brussels

 

Links naar de specifieke pagina’s van de socialeverzekeringsfondsen

Partena

Xerius

Securex

Liantis

Groupe S

Entraide

Acerta

Incozina

Multipen

 

Links naar sociale en belastingdiensten

SPF Finances

INASTI

ONSS

Onem

Endettement

Emotiebeheersing

Covid19 kan enorme schade toebrengen aan onze financiële, relationele,… of emotionele gezondheid. Het beïnvloedt ons in onze verschillende rollen:zoon-dochter, vader-moeder, echtgenoot-vrouw, vriend-vriend,… of ondernemer-ondernemer.

Hoe kun je je in zo’n context niet laten overweldigen door de emoties die het in ons uitlokt? Hoe kunnen we voorkomen dat onze emoties controle nemen over onze beslissingen en/of gedrag? Iedereen weet dat angst een slechte raadgever is.

De tijd nemen om te stoppen, deze angst in twijfel te trekken zoals we dat met een vriendin zouden doen, om haar te vragen wat ze ons wil vertellen, om er oprecht en oprecht nieuwsgierig naar te zijn, biedt een dubbel voordeel.Ten eerste heeft het ons in staat gesteld wat kalmte en sereniteit te herwinnen.Ten tweede, en als gevolg daarvan, helpt het ons een stap terug te zetten en, de facto, een beetje slimmer te zijn met betrekking tot de problemen waarmee we worden geconfronteerd.

Er zijn vele methoden om deze verschuiving te bereiken en zo te voorkomen dat men zich onder een emotionele reactie bevindt.De „ACR-methode”, bijvoorbeeld:

 1. Stop
 2. Adem
 3. Kies een betere positionering

De „Non Violent Communication” geeft ons ook enkele sleutels:postulerend dat een emotie informatie is over de staat van bevrediging van een behoefte stelt het ons voor om ons te ondervragen over die onvervulde behoefte(s).En op basis van het resultaat beslissen we, in onze ziel en bewustzijn, afgezien van de emotionele beperkingen, de handelingen (of niet-handelingen) die uitgevoerd moeten worden.

In deze zeer bijzondere tijd die we vandaag leven, die angst, woede kan veroorzaken (waarom kan ik mijn bedrijf niet voortzetten?…) of ontmoediging (het heeft toch geen nut!…), de ECD stelt ondernemers in staat om te praten met een begeleider voor een sessie van een uur.

Antoine Parmentier, 31 maart 2020

Reactie op noodsituaties

Uit vele waarnemingen en studies blijkt dat 20 % van de taken werkelijk van vitaal belang is voor het bedrijf en dat slechts een minderheid daarvan een reële mate van urgentie heeft.

Met andere woorden, dringende maatregelen ontbreken niet, maar zijn vaak van zeer relatief belang.Dit is zeker aangetoond in deze periode van crisis.

Het woord „dringend” betekent niet „belangrijk”, verre van.Wat „belangrijk” is, is alles dat „naar het doel gaat”, het doel bereikt en, voor het moment, overleeft.Wat dringend is, is wat snel moet worden gedaan zonder noodzakelijkerwijze noodzakelijk te zijn.

 

Eerste advies, in deze periode van crisis (en herstel dat zal volgen):

 • Een opsomming van alle problemen die zich voordoen
 • Van begins af aan de belangrijkste problemen aanpakken, die van vitaal belang lijken
 • Alle oplossingen die het meest toegankelijk lijken te zijn, schriftelijk opsommen
 • Advies inwinnen van adviseurs en individuen, na uw eerste analyse
 • Handel! Doe het!
 • Maak een planning met uitsluitend de belangrijke taken; evacueer alle accessoire zaken om te focussen op de meest belangrijke en tevens dringende zaken
 • Breng vervolgens pas andere taken opnieuw op gang;

Psychologische hulp

Veel wederzijdsen en professionals nemen initiatieven die ook ons applaus vragen.

Net als het beroep van figuur, dat we ook heel luid toejuichen omdat ze op dit moment een beetje vrijwillig werken, worden de zielenknijpers gemobiliseerd.

Eerder gereserveerd voor gevallen van professionele burn-out en zorgverleners dicht bij zieke mensen, worden groepen psychologen opgericht en zullen toegankelijk zijn voor alle mensen die lijden aan psychologisch lijden.

Psyformed en psy.Be, bieden luisterlijnen verzorgd door vrijwillige psychologen, ten behoeve van medisch en paramedisch personeel, die in de frontlinie werken tegen de ziekte.

Ook voor ons en onze klanten hebben verschillende psychologen elkaar ontmoet op het www.psysolidaires.org -platform om iedereen – werknemer, ondernemer, handelaar, enz. – die lijdt aan deze sociaal en economisch moeilijke maatregel, gratis online individuele sessies aan te bieden.

Het Centra voor Algemeen Welzijnswerk blijft hun diensten, zowel per telefoon, chat als per e-mail, aanbieden aan slachtoffers van huiselijk geweld, ook in het kader van voortdurende begeleiding. Betrokkenen kunnen informatie vinden in 22 talen over de beschikbare hulp en de hulplijnen op.

BM canvas laten stuiteren

Snel aanpassen met de Business Model Canvas tool

Wat als u in deze tijd van crisis gebruik maakt van uw tijd om uw bedrijf te heroverwegen? Om u te helpen is er een effectief instrument: Business Model Canvas.In één pagina en 9 kolommen brengt de BMC de belangrijkste elementen van uw bedrijf in kaart en organiseert ze in een samenhangend geheel.Toegankelijk on-line, het zal u toelaten om snel uw bedrijf om te vormen.

Videopresentatie van de BMC tool

 • Kolom 1:Mijn klanten:Het centrum van je zorgen.Focus op hun problemen, hun behoeften en de waarde die je brengt.Pas @ – @ u aan hen en wacht niet anders.
 • C2:Klantrelatie:Nu is het tijd om jullie relatie te optimaliseren. Houd uw klanten op de hoogte, deel met hen. Ze zullen het zich herinneren als de crisis voorbij is.
 • C3:Distributiekanalen:Nu is de uitgekozen kans om over te schakelen op digitaal! Deel uw expertise via een e-book of webinars. Integreer e-commerce in uw bedrijf. Er zijn tal van eenvoudig te integreren platforms.
 • C4:Waardepropositie:Aanpassing aan de situatie:leveren uw diensten op duizelingwekkende tijden om de realiteit van uw klanten te ontmoeten?Snelheid?Solidariteit?
 • C5-6-7:Activiteit, middelen en belangrijke partners:het is ook tijd om prioriteit te geven.Focus, focus op wat impact heeft, bundeling van middelen, het ontwikkelen van partnerschappen die je samen in staat stellen om te voldoen aan de behoeften van klanten, het elimineren van onnodige activiteiten en kosten, enz.

Enkele nuttige tips

 • Eenmaal afgerond kan je de oefening met andere ondernemers doen om te genieten van een externe blik. Confronteer jezelf dan met de ogen van experts, Beci zal je zijn expertise brengen!
 • Er zijn verschillende tools beschikbaar (gratis of niet) on-line om u vertrouwd te maken met de methode. Voorbeeld: Tuzzit

Terug link? Lees het artikel Business Model canvas, business plan, plan financier, zet de bestelling:

Herstarten van een activiteit

Het herstarten van een activiteit – Welke prioriteiten en formules?

Je hebt te maken gehad met veel problemen, een stopzetting van de activiteit? Ben je klaar om een nieuwe activiteit te herop te starten? Dus je bent een RE-starter: een starter die de luxe van ervaring heeft, maar die waakzaam moet blijven zoals elke starter.

Hier zijn enkele nuttige tips:

 • Sleep de pannen van het verleden niet mee. Om jezelf te doen herleven, is het in de eerste plaats noodzakelijk te hebben gerouwd en de redenen voor het falen ervan te begrijpen. Backlinck artikel EVB de rouwcurve.
 • Bepaal een project naar je eigen beeld.Definieer een realistisch project in lijn met uw middelen (materieel en immaterieel).Wat zijn mijn ambities en wat zijn mijn middelen?
 • Kies de juiste formule. Neem op zijn minst risico’s dankzij structuren zoals Smart die u in staat stellen om uw sociale rechten te testen en te handhaven, u krijgt een gratis begeleiding door de GEL (Guichet d’économie locale), en heeft de keuze gemaakt van een gekwalificeerd netwerk met Beci.
 • Omring jezelf met andere ondernemers: confronteren, uitwisselen, delen van netwerken en goede plannen. Omring jezelf met gekwalificeerde experts:boekhouders, belastingbeambten, advocaten, zoals u weet, zal het pad bezaaid worden met valkuilen vanaf het begin.
 • Richtsnoeren op de markt:Een aanzienlijk deel van de starters faalt omdat hun product/dienst niet aan een marktbehoefte voldoet. Adopteer een Lean Start Up methodologie. Richt klein, confronteer de markt snel, hoor wat het tegen je zegt, pas je aan, grijp kansen aan en roteer snel.

Denk digitaal, denk groen.De wereld beweegt, de wereld verandert, ben in harmonie met de realiteit waarin jullie evolueren.

 • Neem contact op met onze adviseur

  Vul dit formulier in :

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Olivier Kahn

Contactpersoon

Olivier Kahn

Coördinator du CEd
+32 2 643 78 42

service image
COm
Nuttige documenten

Administratieve documenten, voorbeeldbrieven, documentsjablonen om u te helpen

service image
COm
Rechtsbijstand

Uitstel van huur, huidig contract, mede-eigendom, gerechtelijk reorganisatieplan

service image
COm
Fiscale steun

Btw-teruggave en -uitstel, betalingsplan, voorbeelddocumenten om u te helpen

service image
COm
Coaching

Relationeel netwerk, emotiebeheer, psychologische hulp om u te helpen

service image
COm
Financiële steun

Informatie over regionale steun, preventieve diagnose, overdracht van kredieten voor ondernemingen

service image
COm
Sociale steun

Overbruggingsrecht, vermindering van sociale zekerheidsbijdragen, telewerkkosten, werkloosheidsclaim

service image
EVENTS
EVENTS

Netwerk, blijf op de hoogte van de laatste wettelijke bepalingen of versterk uw vaardigheden.

service image
DIAGNOSTIC
Anticiperen op de toekomst

Evalueer in een paar minuten de risicofactoren die op uw bedrijf wegen

Wij genieten de steun van talrijke partners: de Brusselse balie, de boekhoudkundige verenigingen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, de Federatie van Notarissen, de solidariteitsbank Crédal, de vereniging “Question Santé”, de sociale groep Partena, onafhankelijke deskundigen, enz.

Onze diensten zijn uniek in België. Absolute vertrouwelijkheid is gegarandeerd. Wij zijn een initiatief van BECI (Brussels Enterprises Commerce and Industry) met de financiële steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.