Oracle en accelerator Start it @KBC bundelen de krachten

20 september 2019 om 11:09 

D.R.

Oracle sluit zich aan als partner bij Start it @KBC, de grootste Belgische accelerator voor startups. Oracle wil op die manier zijn wereldwijde startup programma lokaal verder verankeren. Tegelijkertijd haalt Start it @KBC nog meer technologische expertise aan boord waar startende bedrijven volop van kunnen profiteren. 

Oracle is de nummer 1 wereldwijde leverancier van bedrijfssoftware, met een breed scala aan oplossingen voor bedrijven van elke omvang. Om innovatie aan te zwengelen, investeert Oracle ook sterk in het ondersteunen van startups. Met het ‘Oracle for Startups’-programma heeft de multinational een eigen globaal ecosysteem uitgebouwd voor technologische startups. 

Het partnerschap met Start it @KBC past perfect binnen dat grotere ecosysteem, legt Jan Ronsse, Managing Director voor Oracle België uit. “We kregen wereldwijd veel aanvragen voor een plek in ons programma. Daarom hebben we dit uitgebreid en zijn we beginnen zoeken naar de beste lokale partners. Start it @KBC en Oracle zijn een perfecte match op meerdere vlakken. Oracle neemt net als Start it @KBC geen aandelen in de startups die we begeleiden, we bieden alleen onze expertise en technologie aan. We delen dezelfde visie op startups: we geloven allebei dat ze een belangrijke bijdrage leveren in het aandrijven van innovatie.” 

“De samenwerking met Oracle is een win-win-win”, zegt Lode Uytterschaut, oprichter van Start it @KBC. Startups krijgen meer kansen om te groeien en te schalen. Door de krachten te bundelen, kunnen we samen innovatieve technologieën aanzwengelen die ons het leven gemakkelijker maken en een grotere maatschappelijke impact hebben.”  

De experts van Oracle zullen workshops geven aan de startups in de Start it @KBC community over high level technologie, maar evengoed over sales en business development. De startups kunnen ook gebruik maken van het netwerk van Oracle. 

Informatie: www.startit.be 

Delen