Een week Facebook Live om uw ideeƫn te verdedigen

Zin om in gesprek te gaan met de ministers van de Brusselse regering? Neem vanaf 26 januari live deel aan een week vol politieke debatten tussen de Brusselse ministers en ondernemers.

Aarzel niet om live te reageren op de live Facebook!

Dinsdag 26 januari
12h30 tot 13h30

BEDRIJVEN, MOTOR VOOR TRANSITIE

Met Alain Maron, Minister van Klimaattransitie, Milieu en Energie

Ondernemers in Brussel hebben het al vaakĀ  gezegd; de covid-crisis heeft de noodzaak bevestigd om de economische transitie te versnellen met duidelijke en concrete maatregelen voor bedrijven. Daarom nodigen we voor dit eerste debat Alain Maron uit, Minister van Klimaattransitie, Milieu en Energie. Welke hefbomen zullen worden ingezet om de energietransitie van gebouwen in Brussel, verantwoordelijk voor 60% van de CO2-uitstoot, te versnellen? De EU wil kiezen voor een tussendoel van 55% CO2-reductie in 2030. Hoe denkt de Minister deze doelen in minder dan 10 jaar te halen?

REPLAY

Woensdag 27 januari
13h30 tot 14h30

HEBBEN DE ā€œKLASSIEKEā€ BEDRIJVEN NOG EEN TOEKOMST IN BRUSSEL?

Met BARBARA TRACHTE, staatssecretaris ipv minister

Ā 

Welke veerkracht voor Brusselse bedrijven?

Wat is een veerkrachtig bedrijf? Hoe zit het met de duurzaamheid van Brusselse bedrijven, ook vanuit het oogpunt van hun financiĆ«le duurzaamheid? Naar welk model evolueren we? Hebben ā€œklassiekeā€ bedrijven en modellen nog toekomst in Brussel? Wat voor soort bedrijven wil Brussel nog aantrekken of afwijzen? Welk type ecosysteem willen we creĆ«ren op middellange en lange termijn?

Replay

Donderdag 28 januari
13h30 tot 14h30

BEDRIJVEN, PARTNERS IN DE RELANCE

Met Rudi Vervoort, Minister-president

Voor het derde debat ontvangen we Minister-President Rudi Vervoort om te praten over het herstel in al zijn facetten. Uit de tweejaarlijkse enquĆŖte van Beci bleek dat slechts 21% van de ondervraagde ondernemers aangeeft dat ze vertrouwen hebben in de Brusselse regering voor het beheer van de crisis. De Brusselse regering heeft tot dusver niet kunnen overtuigen met haar crisisbeleid. De sectoren HoReCa, evenementen en cultuur worden sterk geĆÆmpacteerd. Hoe bereidt Brussel zich op morgen voor? De privĆ©sector is een fundamentele partner in het herstel van Brussel, de oplossing kan niet alleen uit de openbare sector komen.

Replay

Vrijdag 29 januari
11h00 tot 12h00

OVER WELKE INTERNATIONALE TROEVEN BESCHIKT BRUSSEL?

Met PASCAL SMET, staatssecretaris ipv minister

Voor het laatste debat van de week verwelkomen we minister Pascal Smet.

Hoe investeerders in Brussel aantrekken? Welke troeven moet Brussel benadrukken in een wereld na Covid-19? Is Brussel als locatie voor internationale evenementen niet in gevaar? Hoe te anticiperen? Kunnen we in Brussel nog grootschalige projecten ontwikkelen door binnen een redelijke termijn vergunningen te verkrijgen? Waar is de digitalisering van stedenbouwkundige vergunningen?

Replay

Morgen ondernemen

Herstelplannen zijn handig. Dat zijn ze voor zover ze gebaseerd zijn op eenĀ duidelijke visieĀ die keuzes maakt. Strategische keuzes die richting geven aan budgettaire keuzes. Hoe de economische en sociale welvaart van Brussel vandaag en morgen verzekeren?

Ondernemingen in moeilijkheden

Het Centrum voor Ondernemingen in Moeilijkheden staat ten dienste van alle ondernemers in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die professionele problemen ondervinden of vragen hebben over de toekomst.

Onze agenda

Consolideer uw vaardigheden om uw professionele prestaties te consolideren. Beci, werkt samen met vele experts en heeft langdurige samenwerkingsverbanden met erkende opleidingscentra.

Mis geen enkele evenement