Uitstel solden is slecht nieuws voor de klant

14 april 2020 om 09:04 | 864 weergaven

Waist up portrait of beautiful woman hanging red SALE signs on window display in clothes store, copy space

Minister van Economie en Consumenten Muylle kondigde vanmorgen aan dat de solden worden uitgesteld tot 1 augustus. Comeos, de belangrijkste vertegenwoordiger van de kledingwinkels in België, vindt dat geen goede zaak.

Het verschuiven van de soldenperiode is een slechte beslissing zegt Dominique Michel, ceo van Comeos: “Solden verschuiven betekent het verplaatsen van de volledige heropstart van het effectieve koopseizoen met ongeveer twee maanden. De opstart op zich zal al uitdagend zijn, maar als dan nog eens een belangrijke verkoopperiode naar achter wordt geschoven, dan is het hek helemaal van de dam. Op het moment van de heropstart gaan we eigenlijk een rem zetten. Bovendien zitten 1,2 miljoen Belgen nu op technische werkloosheid, ze hebben minder inkomsten en dus ook minder geld te besteden.”

We leven niet op een eiland

De concurrentie met onze buurlanden is moordend. De Belgische consumenten zijn het zo gewoon om solden te kunnen aankopen in juli dat ze dit ook dit jaar in juli zullen doen als ze daartoe de kans hebben. “Als dat niet bij ons kan, dan is het bij onze buurlanden en de buitenlandse webshops.”

Delen