Uitstel solden is slecht nieuws voor de klant

14 april 2020 om 09:04 

Waist up portrait of beautiful woman hanging red SALE signs on window display in clothes store, copy space

Minister van Economie en Consumenten Muylle kondigde vanmorgen aan dat de solden worden uitgesteld tot 1 augustus. Comeos, de belangrijkste vertegenwoordiger van de kledingwinkels in België, vindt dat geen goede zaak.

Het verschuiven van de soldenperiode is een slechte beslissing zegt Dominique Michel, ceo van Comeos: “Solden verschuiven betekent het verplaatsen van de volledige heropstart van het effectieve koopseizoen met ongeveer twee maanden. De opstart op zich zal al uitdagend zijn, maar als dan nog eens een belangrijke verkoopperiode naar achter wordt geschoven, dan is het hek helemaal van de dam. Op het moment van de heropstart gaan we eigenlijk een rem zetten. Bovendien zitten 1,2 miljoen Belgen nu op technische werkloosheid, ze hebben minder inkomsten en dus ook minder geld te besteden.”

We leven niet op een eiland

De concurrentie met onze buurlanden is moordend. De Belgische consumenten zijn het zo gewoon om solden te kunnen aankopen in juli dat ze dit ook dit jaar in juli zullen doen als ze daartoe de kans hebben. “Als dat niet bij ons kan, dan is het bij onze buurlanden en de buitenlandse webshops.”

Delen

Word sponsor van de Brussels Business Community

Onze sponsorpakketten zijn op maat gemaakt voor leden en stellen hen vooral in staat om zichtbaarheid te verwerven op meerdere mediakanalen. Op basis van uw branche, interesses of zakelijke doelen helpen we u om de juiste doelgroep op het juiste moment te targeten. Onze pakketten zijn flexibel en afgestemd op uw ambities en budgetten.

Word partner van de Brussels Business Community

Een partnership aangaan met BECI is een unieke kans voor uw organisatie
toegang krijgen tot bronnen van onschatbare waarde en programma’s co-creëren
strategieën die een impact zullen hebben op de Brusselse economische gemeenschap.
Ons partnerprogramma omvat de mogelijkheid om te spreken en te plaatsen
VIP bij belangrijke evenementen, kortingen en promoties en ook
het gebruik van vergaderzalen op het hoofdkantoor van BECI.

Word lid van de Brussels Business Community