Reyerstunnels > E40 open nu 22 maart

22 maart 2019 om 11:03 

©️ GettyImages

Vorig jaar ging eind januari de renovatie van het dak van de Reyerstunnels van start. Nu vrijdag, 22 maart, gaan de tunnels van Meiser en van Montgomery naar de E40 om 22u weer open voor het verkeer. Voor de tunnel van de E40 naar Montgomery is nog geduld nodig tot eind mei 2019.

Het einde van de tunnelwerken is voorzien tegen de zomer en de definitieve inrichting van de Reyerslaan in 2020. Tussen beide data zal Brussel Mobiliteit zorgen voor een overgangssituatie. Deze beoogt een betere werking van het kruispunt Diamant, minder verkeer op de ventwegen en meer ruimte voor bewoners en fietsers. Het plan wordt op het einde van de maand voorgesteld aan de gemeente en aan de bewoners. De werken zullen in de zomer van 2019 uitgevoerd worden.

Voorlopige heraanleg

Nu de meeste tunneldaken vernieuwd zijn, kan gestart worden met de voorlopige herinrichting van de Reyerslaan. Deze herinrichting is afgestemd op het aangevraagde stedenbouwkundig attest. Uitgangspunt is dat er meer plaats komt voor bewoners, voetgangers en fietsers.

In de tijdelijke opstelling krijgen auto’s twee rijstroken in elke richting. Fietsers kunnen terecht op de ventwegen die voorbehouden worden voor plaatselijk verkeer en van de hoofdrijvakken gescheiden worden.

Definitieve inrichting

Binnenkort wordt de effectenstudie opgestart en hiermee kan het proces voor de studie van het definitieve ontwerp en de inrichtingsschetsen hervat worden. Deze zullen besproken worden met het begeleidingscomité waarin onder meer de wijkcomités vertegenwoordigd zijn. Hun opmerkingen zullen, net als de resultaten van de effectenstudie, opgenomen worden in de plannen. De plannen verkregen op het einde van het studieproces, zullen leiden tot een aanpassing van de aanvraag van het stedenbouwkundig certificaat, met een openbaar onderzoek. Na het verkrijgen van het certificaat zal onmiddellijk een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd worden en wordt een nieuw openbaar onderzoek georganiseerd.

Planning

  • Voorlopige plannen: lente 2019
  • Voorlopige aanleg: zomer 2019
  • Stedenbouwkundig certificaat: herfst 2019
  • Effectenstudie: lente – zomer 2019
  • Stedenbouwkundige vergunning: winter 2020
  • Start werken: nutsbedrijven eind 2019 – weginrichting lente-zomer 2020

 

 


 

Delen