Ontdek wat de Hub Overdracht voor u kan doen

De Hub Overdracht heeft als missie kandidaat-overlaters en -overnemers te sensibiliseren, helpen en begeleiden.

Meer dan 37.000

Brusselse ondernemingen zullen de komende 10 jaar van eigenaar veranderen

40 %

van de Belgische ondernemers is ouder dan 50 jaar

50 %

van de ondernemers die binnen twee jaar een bedrijfsoverdracht overwegen, heeft tot nu toe geen actie ondernomen

Onze oplossingen en diensten

Ontdek wat Beci en zijn partners voor u kunnen doen

 • Voorbereiding van de kandidaat-overlater voor, tijdens en na de verkoop van zijn onderneming
 • Bijstand bij het zoeken naar kandidaat-overnemers volgens de omvang en de beoogde sector
 • Uitvoering van snelle diagnoses voor kandidaat-overlaters
 • Uitnodiging tot talrijke informatiesessies voor overlaters en overnemers
 • Verspreiding van een anonieme teaser met de voorstelling van uw onderneming via onze communicatiekanalen
 • Begeleiding door onze experts bij de diagnose en waardebepaling van uw onderneming

Hoe raamt u de waarde van uw onderneming?

Er bestaan verschillende methoden om de waarde van uw onderneming te bepalen. Welke de meest geschikte is, hangt af van uw onderneming. Een beursgenoteerde onderneming kan niet op dezelfde manier worden beoordeeld als een kmo. Om de waarde van uw onderneming zo goed mogelijk te ramen, biedt Beci de ondernemers een auditdienst. Na deze audit hebt u een beter idee van de marktwaarde van uw onderneming.

Lees hierover ons artikel

De verkoop van een onderneming vergt de nodige voorbereiding

Een onderneming overlaten, is geen gemakkelijke beslissing. Het gebeurt vaak dat de ondernemer pas laat de knoop doorhakt onder de druk van economische of gezondheidsredenen. Maar om een bedrijfsoverdracht onder optimale voorwaarden te laten verlopen, is het nodig deze lang op voorhand voor te bereiden.

Waarom de Hub Overdracht van Beci uw betrouwbaarste partner is

Er zijn tal van mogelijke tussenpersonen voor een overdracht. Veel van deze tussenpersonen zijn echter slechts in een bepaald competentiegebied gespecialiseerd. Dankzij onze expertise, die bovendien wordt ondersteund door die van onze partners, kunnen we een volledige dienstverlening verzorgen in alle etappes van het overdrachtsproces. Om die globale expertise te kunnen garanderen, heeft de Kamer van Koophandel de Hub Overdracht in het leven geroepen. Zo kunnen we de knowhow van de Brusselse ondernemingen veiligstellen voor de toekomst.

Een onderneming overlaten of overnemen vergt voorbereiding. We zijn uw vertrouwenspartner voor de concrete uitvoering van uw project.

Professionaliteit en discretie gegarandeerd

Actualiteit

Services - Transmettre - nl

 • Neem contact op met onze adviseur

  Vul dit formulier in :

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
hub transmission

Contactpersoon

Salima Serouane

 Hub Transmission Advisor

Wat is onze taak in de Hub Overdracht van Beci?

De Hub Overdracht van Beci brengt de sleutelactoren op het gebied van bedrijfsoverdracht samen. Ze stellen hun expertise ten dienste van de overlater en de overnemer om een optimale omgeving te creëren in het kader van het overdrachtsproces. Dat gebeurt via begeleiding op meerdere niveaus: economisch, juridisch en sociaal.

De komende weken en maanden zal de Hub Overdracht van Beci talrijke concrete acties ondernemen om kandidaat-overlaters en -overnemers te sensibiliseren, te helpen en te begeleiden. Dit gebeurt in strikte vertrouwelijkheid.

We brengen u in contact met de juiste personen, zodat de overdracht van uw onderneming zo vlot mogelijk verloopt.

Onder onze partners bevinden zich grote namen op het gebied van juridisch advies en expertise: PwC, Lydian, en Actoria.

Hoe verkoop ik mijn onderneming?

De verkoop van uw onderneming is geen eenvoudige beslissing. Het is een stap die bedenktijd en een zekere psychologische voorbereiding vereist, vooraleer het overdrachtsproces daadwerkelijk van start gaat.

Beci begeleidt u en gidst u doorheen uw verkoopproject, zodat de overdracht van uw onderneming onder optimale voorwaarden kan verlopen.

U moet noodzakelijkerwijze meerdere etappes overlopen om van de potentiële overnemers een maximale prijs te kunnen vragen:

– De volledige evaluatie van de onderneming (audit, verkoop, marketing, site, gebouw…)

– Het zoeken van een betrouwbare overnemer

– De onderhandeling over de overnameprijs

– De afhandeling van de juridische formaliteiten

Ik heb beslist mijn onderneming te verkopen. Wat nu?

U kunt contact opnemen met onze adviseurs van de Hub Overdracht per telefoon op het nummer 02 648 50 02 of per mail op transmission@beci.be. Al onze gesprekken bijven uiteraard vertrouwelijk.

Waarom professioneel advies inwinnen?

U zult in de verschillende etappes van het overdrachtsproces deskundige begeleiding nodig hebben.

Een overdracht gaat gepaard met talrijke financiële, fiscale, menselijke, vastgoed-, emotionele en juridische factoren. De bedrijfsleider moet zich bovendien blijven focussen op de activiteit van zijn onderneming om de marktwaarde ervan in stand te houden.

De ervaren, competente adviseurs van Beci kunnen u bijstaan bij alles wat u doet en een aanzienlijk deel van de administratieve taken overnemen, zodat u zich op de essentie kunt concentreren.

Uit ervaring weten we dat wie zijn onderneming overlaat zonder deskundige begeleiding, de kansen om zijn doelstellingen te halen sterk doet slinken.

Moet ik de overdracht van mijn onderneming openlijk bekendmaken?

Voorzichtigheid is aangewezen: de aankondiging van uw overdrachtsplannen kan negatieve gevolgen hebben op de activiteit van uw onderneming (verlies van klanten, medewerkers, leveranciers…).

Het is aanbevolen er slechts binnen beperkte kring over te praten.

Bij Beci verzekeren we de vertrouwelijkheid van uw project en van onze gesprekken.

Wanneer moet ik mijn onderneming verkopen?

Een bedrijfsoverdracht mag nooit overhaast gebeuren. We raden ondernemers aan deze regel altijd voor ogen te houden. Niet alleen om niet weerloos te staan in geval van onverwachte situaties, maar ook om te weten wat uw onderneming waard is.

Als u een bedrijfsoverdracht overweegt, lijkt een voorbereiding van twee of drie jaar ons aangewezen, zodat u de tijd hebt de marktwaarde van uw onderneming te optimaliseren.

En wacht vooral niet tot u in het rood staat om aan verkopen te denken!

Aan wie verkoop ik mijn onderneming?

Aan uw personeel, uw kinderen, uw concurrenten, uw leveranciers, nationale en internationale particulieren… Er zijn tal van mogelijkheden.

De Hub Overdracht kan u helpen uw onderneming aan de meest aangewezen persoon over te laten. De Kamer van Koophandel beschikt al over een gegevensbank van potentiële, betrouwbare overnemers.

Welke acties onderneemt Beci om overlaters te begeleiden?

De Hub Overdracht organiseert tal van evenementen om ondernemingen te ondersteunen in hun overdrachtsproject. Rondetafelgesprekken, conferenties, opleidingen, ontmoetingsdagen… We doen al het mogelijke om de ondernemingen te helpen een antwoord te vinden op talrijke vragen met betrekking tot hun project:

 • Hoeveel is mijn onderneming waard?
 • Hoe optimaliseer ik de overdracht van mijn onderneming?
 • Welke zijn de evaluatiemethoden voor mijn onderneming?
 • Hoe bepaal ik de waarde van mijn onderneming en de meerwaarde van de overdracht?
 • Wat zullen mijn inkomsten zijn na de overdracht?
 • Waar vind ik overnemers van hoog niveau?

Ook al staat overdracht vandaag niet in uw plannen, een contact met de Hub Overdracht kan heel nuttig zijn voor de toekomst van uw onderneming.

Het team van experts en partners van de Hub Overdracht kunnen u helpen evalueren in hoeverre u voorbereid bent op de overdracht van uw onderneming en de nodige voorzieningen helpen treffen voor een eventuele overdracht op de korte, middellange of lange termijn.

X