Uitstel van soldenperiode?

7 april 2020 om 09:04 

20150103 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration picture shows the 'rue Neuve - Nieuwstraat' at the official start of the winter sales, Saturday 03 January 2015 in Brussels. BELGA PHOTO LAURIE DIEFFEMBACQ

Er zijn de voorbije dagen stemmen opgegaan om de soldenperiode door te schuiven naar 1 augustus. Comeos wil dat nuanceren.  Comeos vertegenwoordigt de grote modewinkelketens, zij vormen de belangrijkste speler in de fashionverkoop in België.

Uit een bevraging van Comeos blijkt dat de modewinkelketens vrezen dat ze geconfronteerd worden met aanzienlijke stocks. Bovendien zorgt de coronacrisis ook voor een knip in de portefeuille van de meeste consumenten. De koopkracht van de Belgen is drastisch gedaald, waardoor de ruimte voor kledingaankopen beperkt is.  Denken dat de verkoop in alle winkels onmiddellijk opnieuw kan starten aan het normale prijsniveau is jammer genoeg wishful thinking.

Bovendien zal de onzekerheid over de recessie ervoor zorgen dat consumenten ook nog eens op de rem gaan staan omtrent de aankoop van niet-essentiële goederen zoals kledij.  Het is dus cruciaal dat als de winkels opnieuw openen, dat de consumenten relatief snel van solden kunnen profiteren.

Comeos wenst er ook aan te herinneren dat we in België niet op een eiland leven en dat er tal van mogelijkheden zijn voor de consumenten om over de grens of op buitenlandse webshop kledij te gaan aankopen. Als wij geen solden hebben in juni maar elders is dat wel het geval, dan riskeren de Belgische winkels opnieuw omzet te verliezen.

Het is dus eerder contraproductief om nu te beslissen om de solden uit te stellen. Comeos stelt voor om die vraag te bekijken op het moment dat duidelijk wordt wanneer de winkels hun deuren opnieuw mogen openen.

 

 

Nog vragen? Neem contact met ons op via het noodnummer 02 533 4090

 

Delen

Word sponsor van de Brussels Business Community

Onze sponsorpakketten zijn op maat gemaakt voor leden en stellen hen vooral in staat om zichtbaarheid te verwerven op meerdere mediakanalen. Op basis van uw branche, interesses of zakelijke doelen helpen we u om de juiste doelgroep op het juiste moment te targeten. Onze pakketten zijn flexibel en afgestemd op uw ambities en budgetten.

Word partner van de Brussels Business Community

Een partnership aangaan met BECI is een unieke kans voor uw organisatie
toegang krijgen tot bronnen van onschatbare waarde en programma’s co-creëren
strategieën die een impact zullen hebben op de Brusselse economische gemeenschap.
Ons partnerprogramma omvat de mogelijkheid om te spreken en te plaatsen
VIP bij belangrijke evenementen, kortingen en promoties en ook
het gebruik van vergaderzalen op het hoofdkantoor van BECI.

Word lid van de Brussels Business Community