Wees gestructureerd, want opgesloten!

Door Erick Thiry  - 31 maart 2020 om 13:03 

Sharing ideas concepts with papernote writing strategy on wall glass office.Business marketing and communication

Is het omdat ons leven traag is (nou ja, niet voor iedereen, ik groet respectvol en met oneindige dankbaarheid iedereen aan dek en meedogenloos) dat we het ons kunnen veroorloven om “onszelf comfortabel te maken”? Zeker niet, als je het mij vraagt.

 

Blijf gestructureerd. Het geven van structuur, het instellen van rituelen in je dagen is de beste manier om het moreel op peil te houden… en op een afstand. Onze lockdown zal morgen niet voorbij zijn!

 

Daarom:

Sta elke dag op dezelfde tijd op. (Oké, maak een uitzondering één of twee dagen per week, meer niet.)

Adopteer rituelen. Ik begin met een serie buikspieren voor het ontbijt. Ah, ja, ik moest mezelf eerst een beetje dwingen. Het belangrijkste is om te beginnen.

Stel je doelen vooral niet te hoog in het begin. 3 sets van 15 buikspieren voor 3 dagen en dan verhoog je. Beetje bij beetje. Je hebt de tijd, de opsluiting zal duren. Geef jezelf de gave van een gezonde en gestage vooruitgang.

– Nog een nuttig ritueel voor mij: beginnen met een onaangename taak. Van mijn kant, en ik moet niet de enige zijn, heb ik een hekel aan klasseren. Nou, mijn eerste grote taak van de dag is nu om mijn papieren op orde te brengen. Niet allemaal tegelijk. Het zou me te veel tijd kosten. Ik loop zo achter op schema… Eén dag per keer.

– Hetzelfde geldt voor het schoonmaken. Als ik dit als een van mijn doelen voor de dag stel, doe ik het direct na het ontbijt. Het is bevredigend om na afloop nog zoveel uren te hebben om aangenamere taken uit te voeren!

Tot binnenkort!

Delen