Wij zeggen ‘Merci’ aan alle Belgen

3 april 2020 om 18:04 | 1187 weergaven

Deze coronacrisis heeft enorm veel impact gecreëerd. Maar naast de gekende negatieve gevolgen, is er ook een sterke beweging op gang gebracht. Gaande van de vele solidariteitsacties, ondersteuning van de bedrijven die bijdragen aan de Belgische economie, tot de consumenten die het belang inzien van blijven shoppen in hun vertrouwde winkels in plaats van de exotische webshops. Daarom de campagne Merci België/ Merci Belgique

De kern van de boodschap is dat we “merci” zeggen, we zeggen merci aan alle Belgen die bij de bedrijven kopen die onze economie en in het verlengde hiervan onze sociale zekerheid, ondersteunen. We zeggen ook merci aan de consumenten om bij onze bedrijven te blijven kopen, nu en na de crisis. Om zo samen sneller weer op te kunnen staan, aan het werk te gaan en onze economie zo weer op de rails te krijgen.

Merci België, Merci Belgique 

Voor deze campagne bouwde marketingbedrijf OMcollective het Merci België/Merci Belgique platform. Het bundelt leuke filmpjes waarbij ondernemers de Belgische consumenten bedanken dat ze blijven aankopen in hun vertrouwde winkels.

Klanten kunnen nog een stap verder gaan en op een webshop speciale Merci België-artikelen aankopen. De integrale opbrengst gaat naar Digital For Youth. Zij verzamelen laptops voor kwetsbare leerlingen in het middelbaar onderwijs die thuis geen computer hebben (www.digitalforyouth.be)
Meer info op www.mercibelgie.be of www.mercibelgique.be

Welke ondernemingen zetten hun schouders onder het project?

Het zijn stuk voor stuk bedrijven die bijdragen aan onze welvaart en sociale zekerheid en hier een wezenlijk deel mensen aan het werk te zetten.

Deze ondernemingen nemen al deel aan de actie: Bel&Bo, Chalet Center, Caroline Biss, Collishop, Dreamland, Dreambaby, Electromania, Europabank, Fiets!, FNG Group (Brantano, Fred & Ginger, CKS), JBC, Neuhaus, Standaard Boekhandel, Torfs, ZEB, …(de lijst wordt intussen verder uitgebreid).

Daarnaast krijgt het initiatief de volledige ondersteuning van Comeos. Zij behartigen de belangen van de volledige Belgische handel en diensten en zorgen door hun ondersteuning voor het bredere draagvlak dat dit alles kan krijgen.

Delen