Hoe kies ik de juiste software voor mijn bedrijf?

24 mei 2019 door
BECI Community

Voor de digitalisering van uw onderneming zult u wellicht geen kant-en-klare formules vinden. Waarom is dat zo?

Wel, omdat uw bedrijf uniek is. Om die reden kiest u best software en online tools die optimaal aansluiten bij het businessmodel.

Welke fouten vermijdt u liefst bij de keuze van software?

In de grote race naar digitale transformatie stellen we vast dat ondernemingen voornamelijk twee types vergissingen begaan die hun groeipotentieel belemmeren.

Een eerste vergissing is zich niet uitrusten met de software en andere digitale hulpmiddelen die de rentabiliteit zouden verbeteren, een vlotter tijdsbeheer zouden bevorderen en de zichtbaarheid van het bedrijf zouden vergroten.

De tweede vergissing is het andere uiterste, met een overvloed aan softwarepakketten die echter niet overeenstemmen met de behoeften van de onderneming of de medewerkers, of die in feite te ingewikkeld zijn voor het gebruik dat een KMO ervan maakt.

Stel u deze vraag: aan welke behoeften van een onderneming moeten de softwarepakketten voldoen?

Ik kan u verzekeren dat de Adobe suite (Creative Cloud) wel degelijk een geweldige set van creatieve software vertegenwoordigt. Toch betwijfel ik dat deze suite voor veel organisaties nuttig zal zijn. Waarom zou u hiervoor meer dan 700 € per jaar betalen, als de behoeften van uw bedrijf op het gebied van visuele creatie eigenlijk beperkt zijn?

Voor elke behoefte van uw onderneming bestaat er een software waarvan u het gebruik en de kost optimaal kunt rentabiliseren. Het is trouwens verbazingwekkend hoeveel gratis online software (of Cloud software) u kunt vinden dat aan al je verwachtingen zal voldoen.

 

Denk bij de keuze van uw software altijd aan de kosten-batenverhouding.

Het Creative Cloud pakket van Adobe kost me dus 700 € per jaar. Als ik 1500 € aanreken voor de beelden of video’s die ik hiermee produceer, wordt dit een rendabele investering. Soms moet je wel op middellange termijn nadenken om uit te maken of de zakelijke uitzichten die allerlei software oplossingen aanbieden, wel de moeite lonen.

Overweeg de aanschaf van een nieuw digitaal hulpmiddel liefst met een brede kijk op zaken. Zal het gebruik van dit nieuwe pakket een opleiding van mijn medewerkers vereisen? Zullen de implementatie en de integratie van de software tijd vergen in mijn bedrijf? Moet ik aandacht besteden aan de compatibiliteit van mijn verschillende pakketten onderling of met de software bij mijn klanten?

Al deze parameters kunnen indirecte kosten met zich meebrengen, die u bovenop de aanschaf van de software moeten voorzien.

Een digitaal beleid gaat steeds gepaard met een strategische dimensie, waarover best meerdere stakeholders gaan nadenken.

[vc_row][vc_column]

Neem deel aan onze lunch


Wilt u een software kiezen dat het meest geschikt is voor uw bedrijf? Ontmoet dan de deskundigen van Chilli (e-founders) tijdens een Lunch & Learn bij Beci, op Woensdag 5 Juni.

Gratis Inschrijven
[/vc_column][/vc_row]

BECI Community 24 mei 2019
Deel deze post
Archiveren