Over ons​

BECI, Kamer van Koophandel & Verbond van Ondernemingen te Brussel

BECI 3.0     Geschiedenis​     Mission Statement     Structuur     Personeel

Beci, dat zijn wij allemaal


Beci (Brussels Enterprises Commerce & Industry) is ontstaan uit een partnerschap tussen de Kamer van Koophandel en het Verbond van Ondernemingen te Brussel: twee privé-vzw’s die door hun leden gefinancierd en beheerd worden. Beci vertegenwoordigt twee derde van de tewerkstelling in Brussel en meer dan 35 000 ondernemingen. 

Beci evolueert. "Verbinden, delen en co-creëren": dit is onze nieuwe manier van werken en benaderen van leden in de digitale wereld. Als onderdeel van deze 3.0-aanpak werkt Beci samen met zijn leden om de Brussels Business Community op te richten. De leden van de gemeenschap, niet Beci, zullen de leidende rol spelen. Beci versterkt nu de Community door gebruik te maken van digitale tools, data, het verbinden van leden, het creëren van interactie en het versterken van de Community door zijn expertise.

                        

Beci 3.0 is gebaseerd op drie belangrijke pijlers:

1. Belangen verdedigen en sterk lobbyen 
2. Nieuwe platforms, nieuwe diensten en gedeelde expertise  
3. Onze kantoren in de Louizalaan 500 zijn open voor de Community.

- De missie van Beci is de drijvende kracht te zijn achter het bedrijfsleven in Brussel en de hoofdstad te promoten als een dynamisch en welvarend metropolitaan gebied. 
- We willen dat onze leden succesvol zijn en dat hun bedrijven voldoen aan de ESG-criteria. 
- We brengen onze leden voortdurend in contact met nieuwe handels-, investerings- en partnerschapsmogelijkheden in Brussel en daarbuiten.

Belangenverdediging en Lobby as a Service

De belangrijkste missie van Beci is het verdedigen van de belangen van de Brusselse bedrijfswereld in contacten met alle politieke en socio-economische spelers. Het algemeen belang van de Gemeenschap is en blijft onze leidraad. Om zijn rol op dit gebied te spelen, lanceert Beci een vertrouwelijk digitaal platform dat een honderdtal ambassadeurs in staat stelt om potentiële risico's te identificeren en te melden. De Gemeenschap kan dan proactief en interactief reageren en een gemeenschappelijk standpunt innemen over belangrijke kwesties zoals belastingen en mobiliteit. Meer informatie volgt.

Beci vertegenwoordigt de Gemeenschap in organen waar politieke en administratieve beslissingen worden genomen. Deze beslissingen hebben heel vaak een directe en indirecte impact op onze bedrijven en organisaties. Daarom neemt Beci deel aan talrijke organisaties om onze belangen op alle politieke niveaus te verdedigen.

Brupartners CPB-BHG Actiris bMediation Brussels Expo
FEB / VBO Iriscare Bruxelles Formation Semper Belgian Chambers
CityDev CRM Banspa EPFC Brustart
Port de Bruxelles Asbl Shoperal HUB.Brussels Aviato Foreign Trade AgencyPlatforms, diensten en expertise:

Expertise komt van de gemeenschap. De Brussels Business Community heeft meer dan 3.000 leden, die samen 320.000 actieve mensen vertegenwoordigen. Dat is heel wat waardevolle expertise die we gaan inzetten voor de Community. Beci creëert daarom samen met de Community een platform waarop leden een beroep kunnen doen op experts. Deze experts behoren tot de Community en kunnen helpen in de volgende domeinen:
- Privacy en intellectueel eigendom 
- Fiscaliteit en boekhouding
- ESG-, energie- en milieuwetgeving 
- Stedenbouw en mobiliteit
- HR en arbeidsrecht 
- Import/Export en internationale relaties 
- Bestuur en creatie van ondernemingen 
- Handelsrecht 
- Subsidies en financiering
- Cyberbeveiliging en digitalisering  
- Vastgoedrecht


U bent de expert. Wilt u uw expertise bijdragen aan de community? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

We zullen het platform Beci.legal uitbreiden en updaten, waar leden juridische en andere documenten kunnen downloaden om in te vullen.
De toegang tot het platform  Connects waarmee leden in contact kunnen komen met internationale zakenpartners, blijft gratis. 
Als lid van de Community krijgt u ook toegang tot het netwerk van  Enterprise Europe Network (EEN) dat u helpt om uw bedrijf internationaal te ontwikkelen.

De bestaande diensten:

 
– "Ondernemingen in moeilijkheden" 
– Bemiddeling 
– Exportformaliteiten blijven operationeel en zullen ook digitaal evolueren.

Louizalaan 500

Een hechte Community heeft een thuis nodig. Beci's huidige hoofdkantoor aan de Louizalaan 500 is een tweede thuis voor de hele Community. De drie verdiepingen ondergingen een volledige facelift tijdens de gezondheidscrisis, om hun nieuwe functie als "Community House" eer aan te doen. De vergaderzalen, kantoren en de bar op de begane grond zullen openstaan voor de Community. Elk lid kan er simpelweg op verzoek een klant ontvangen of vergaderingen met partners of collega's organiseren. Het lidmaatschapsgeld dekt ook deze diensten.


Domiciliëring: 

Beci lanceert bovendien een « domiciliëringsdienst » voor B2B-bedrijven die in Brussel actief zijn maar daar geen adres hebben.

You are the Community:

De community is zijn eigen kracht. U kunt nu uw informatieve content delen met de Community via het Beci content platform, ons magazine, social media, radio, podcasts en vele andere kanalen. U kunt ook samenwerken met Beci om evenementen of trainingen te organiseren voor de Community. Een toegewijd team staat klaar om samenmet u te co-creëren.


Een transparante samenwerking vol waarde:

Deze nieuwe aanpak gaat ook gepaard met een nieuwe, bijzonder transparante vorm van lidmaatschap. Op enkele activiteiten na zijn meer dan 80% van de evenementen, opleidingen en diensten die Beci inzet om de Community te versterken opgenomen in het nieuwe lidmaatschap. Zo is het voor iedereen duidelijk.

We gaan verder met de digitalisering van de Kamer van Koophandel van Brussel. Ons doel is om deze overgang als voorbeeld te gebruiken voor Brusselse bedrijven. Zo ziet u maar, u bent nooit te jong of te oud om te veranderen.
Als wij het kunnen, kunt u het ook.

Andere prioriteiten:

Lobby voor gendergelijkheid 
​Beci s’engage dans un partenariat étroit avec l’organisation canadienne « The A Effect ». L’objectif est de donner aux femmes davantage de voix au chapitre, au cœur de l’Europe. Dans le cadre de ce projet, Beci organisera des prises de parole de femmes entrepreneurs qui ont réussi, afin qu’elles partagent leurs succès et défis et inspirent la Communauté. Nous proposerons en outre des programmes de formation.

ESG en duurzame ontwikkeling 
De huidige energiecrisis drukt ons met de neus op de realiteit en dwingt ons om de ecologische transitie te versnellen. De recente invoering van Europese ESG-richtlijnen heeft invloed op de hele toeleveringsketen. Er is ook het Brussels Economisch Transitiefonds, voorzien van 10 miljoen euro. Ook hier zal Beci leden van de Gemeenschap helpen bij het invullen van de aanvragen om in aanmerking te komen voor de beschikbare fondsen.
Onze visie, onze verplichtingen

De wereld van vandaag is anders dan die van 2019. Alle landen, alle sectoren, alle bedrijven zijn op de een of andere manier getroffen door de coronapandemie. Naast de dringende gezondheids-, politieke, financiële en economische antwoorden die nodig zijn, vraagt de nieuwe situatie om een bijzondere aanpak .

Herstelplannen zijn nuttig. Ze zijn nuttig voor zover ze gebaseerd zijn op een visie die keuzes maakt. Strategische keuzes die de budgettaire keuzes sturen. Hoe kunnen we de economische en sociale welvaart van Brussel garanderen, zowel nu als morgen?

BECI vertegenwoordigt de 35.000 ondernemingen en ondernemers met economische activiteiten in Brussel, evenals zelfstandigen, bedrijfsleiders en vrije beroepen. In totaal vallen meer dan 80% van de activiteiten en niet minder dan 2/3 van de tewerkstelling onder BECI, die hun belangen verdedigt bij de Brusselse overheid en openbare instanties.

BECI contacteren

Maandag tot donderdag       Vrijdag

8h30 – 12h30                    8h30 – 12h30

13h30 – 17h30                13h30 – 16h30

T 02 648 50 02                    info@beci.be

F 02 640 93 28

​​​Toegang

Beci is gevestigd op de Louizalaan 500, 1050 Brussel. De ruimten zijn toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit. Het is raadzaam om Beci voor aankomst te informeren op 02 648 50 02. Om ons gemakkelijk en zonder parkeerproblemen te bereiken, raden wij u ten zeerste aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer, fietsen, taxi's of deelauto's zoals Cambio en Zen Car.

Accessible en :

Tram :  lignes 7 - 8 et 93, jusqu'à l'arrêt Legrand.

Bus : ligne 38, jusqu'à l'arrêt Bascule


Villo

U vindt U-vormige fietsenrekken en een fietsenstalling van Bikeep  voor onze kantoren. De huurfietsen van  Villo! hebben meerdere stallingen in de buurt.

  • Station Legrand (Louizalaan 525) op 100 m.
  • Station Aurore (Louizalaan 440) op 200 m.
  • Station Bascule (Vleurgatsesteenweg 306) op 550 m.

Met de trein

Het dichtstbijzijnde station is Etterbeek. Tram 7 brengt u heel snel naar ons. Met de fiets bent u er in 7 minuten (langs de Generaal Jacqueslaan).

Vanaf Station Centraal kunt u tram 93 nemen. Als u met de fiets komt, raden we u aan de Elsensesteenweg te nemen, langs de vijvers te rijden en langs de Terkamerenabdij te fietsen.

Parkeerplaatsen

In de onmiddellijke omgeving van BECI is er zelden parkeergelegenheid, meestal beperkt in de tijd of alleen beschikbaar voor buurtbewoners. Er gelden parkeertarieven, behalve bij de ingang van het Terkamerenbos.

Overdekte parkings bieden een alternatief. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Basculeparking (400m): ondergrondse parkeergarage, ingang Waterloolaan 715, 1180 Brussel. Ingang van maandag tot zaterdag van 7 tot 20 uur, uitgang 24 uur per dag, 7 dagen per week.

 


ISO 9001-certificaat: 2015

Beci-Kamer van Koophandel in Brussel is erg trots op het feit dat het zijn ISO 9001:2015-certificering voor een periode van nog eens 3 jaar heeft verkregen.

Aangezien klanttevredenheid een van de belangrijkste doelstellingen is van de ISO-norm, is deze certificering voor ons een stimulans om u de best mogelijke service te blijven bieden!À propos de Beci