Digitaal voor Doel

13 december 2019 door
BECI Community

Doel is en blijft een bijzondere plek met een sterke identiteit, op het snijpunt van haven, polder en natuur. Gemeente Beveren en Google Arts & Culture doken de voorbije maanden in het rijke archief en brachten een selectie van verhalen en beelden van honderden jaren geschiedenis van deze intrigerende plek terug tot leven. Door de unieke samenwerking zijn deze op een leerrijke, digitale manier voor de hele wereld toegankelijk.

Hoe is Doel ontstaan en wat heeft de ontstaansgeschiedenis te maken met het typerende stratenpatroon dat je ook in Amerikaanse steden terugvindt? Waarom kwam Koning Leopold I op 9 mei 1833 op bezoek?

Michiel Sallaets, communicatieverantwoordelijke Google België: “Google Arts & Culture biedt toegang tot werken van meer dan 1200 musea en partners van over de hele wereld. Op het platform worden kunst en cultuur gratis beschikbaar gemaakt voor iedereen. Ik vind het dan ook fantastisch dat we het unieke verhaal van Doel kunnen delen met alle nieuwsgierigen naar het verhaal achter het dorp. Zo kan je bijvoorbeeld inzoomen op veldslagen en brandstichtingen van ruim 200 jaar geleden.”

Ook de Google Street Viewbeelden werden geactualiseerd. Het biedt een unieke momentopname van een dorp op een kantelpunt. De opnames werden te voet, met een 360° camera, gemaakt waardoor ook plaatsen die niet met de auto toegankelijk zijn, zoals steegjes en het bekende wandelpad op de Scheldedijk, in beeld werden gebracht. Op die manier kunnen bezoekers elk plekje van Doel bezoeken zonder hun luie zetel te moeten verlaten.

Bijzonder is ook dat je nu via Google Street View een digitaal bezoek kan brengen aan de kerk van Doel en zijn beschermde orgel.

Info : https://artsandculture.google.com/partner/beveren

BECI Community 13 december 2019
Deel deze post
Archiveren