VUB ‘AI Experience Center’ geopend

17 december 2019 door
BECI Community

Eind november is het AI Experience Center geopend op de Vrije Universiteit Brussel. De universiteit heeft een lange traditie op het gebied van kunstmatige intelligentie en wil een wereldberoemd digitaal innovatiecentrum voor kunstmatige intelligentie oprichten, dat de unieke mogelijkheden van AI en Robotica bereikbaar maakt voor bedrijven, starters, non-profits en kenniscentra.

“In 2018 benadrukte het EG initiatief voor een digitale interne markt het belang van samenwerking op het gebied van kunstmatige intelligentie en robotica. Europa staat echter voor uitdagingen, o.a. de verschillende graden van industriële digitalisering tussen sectoren, Staten en regio’s. Onze Europese industrie kan het zich niet veroorloven haar leiderschap op digitale industriële platforms te verliezen”, aldus Caroline Pauwels, rector van de VUB, tijdens de officiële openingsceremonie van het centrum.

De VUB heeft heel wat troeven om dit AI Experience Center te laten werken: haar wereldwijd erkende naam op het gebied van AI, haar sterke interdisciplinaire traditie, haar centrale ligging in België en Europa, en haar nauwe banden met mondiale economische spelers.

Het AI Experience Center is een gezamenlijk project van vier VUB-onderzoeksgroepen: het Artificial Intelligence Lab, Brubotics, SMIT en ETRO. Het is een hightech test-, demonstratie- en ontmoetingsomgeving waar bedrijven, onderzoekers, beleidsmakers en het grote publiek met AI kunnen experimenteren en samenwerken om technologische oplossingen te ontwikkelen en te produceren.

“Het AI Experience Center zal cruciaal zijn voor toekomstig onderzoek en innovatie ten behoeve van een meer mensgerichte, transparante en relevante AI-technologie”, aldus nog Caroline Pauwels.

Info : http://www.vub.be

BECI Community 17 december 2019
Deel deze post
Archiveren