The Park: Telenet opent een nieuwe virtual reality-venue in Brussel

14 februari 2020 door
BECI Community

Midden in de Anspachgalerij heeft Telenet zijn nieuwe virtual reality-venue ‘The Park’ geopend. Dit is een innovatief concept waarbij de bezoekers volledig opgaan in een virtuele wereld met een totale oppervlakte van meer dan 1000 m². Met The Park wil Telenet inspelen op de toenemende vraag naar nieuwe interactieve ervaringen op entertainmentgebied.

Het Brusselse ‘Park’ is de vijfde verwezenlijking van een concept dat in juni 2018 zijn debuut maakte in Antwerpen. Zowel in Antwerpen, Gent, Hasselt, Kortrijk en nu Brussel is de ervaring steeds dezelfde: een grote, in meerdere speelvelden verdeelde ruimte die volledig in het teken staat van virtual reality, met zijn eigen games, zijn herkenbare cosy look en telkens dezelfde buitengewone realiteitsbeleving.

The Park biedt ‘phygital entertainment’, dat zich op het snijvlak van fysiek en digitaal bevindt. Hierdoor kunnen de bezoekers zich in een vrije ruimte bewegen, zonder omringd of gebonden te worden door kabels. Ze dragen een VR-bril en een met sensoren uitgeruste rugzak, met daarin een minicomputer. Concreet lopen de deelnemers zij aan zij door een begrensde ruimte omgeven door infraroodcamera’s. Aan de hand daarvan kan de VR-bril zijn plaats in de ruimte bepalen. De computers in de rugzakken geven hun positie via het wifi-netwerk door aan een centrale server, die onmiddellijk een beeld genereert voor elke VR-bril.

The Park is een ‘corporate venture’ van Telenet en 9.5 Magnitude Ventures. Dat is een Belgisch fonds voor risicodragend kapitaal, dat onder andere finance&invest.brussels tot zijn aandeelhouders rekent. Deze vorm van samenwerking stelt grote ondernemingen in staat om zich zelfstandig en flexibel te associëren met de snelle ontwikkeling van kleine ondernemingen die innovatieve projecten op touw zetten.

“Virtual reality vertoont een sterke groei en is de toekomst van immersive entertainment”, zegt John Porter, CEO van Telenet. Het was voor ons een must om in Brussel aanwezig te zijn en we hebben de tijd genomen om de ideale plek te vinden. Met dit project willen we de Brusselaars laten zien dat we niet alleen een telecomoperator zijn, maar ook een bedrijf dat investeert in innovatieve projecten met toegevoegde waarde voor Brussel.”

“Na onlangs kapitaal te hebben geïnvesteerd in 9.5 Magnitude Ventures, is finance&invest.brussels blij dat The Park als eerste Brusselse dossier is geconcretiseerd”, benadrukt Pierre Hermant, CEO van finance&invest.brussels. “De vestiging in het centrum van Brussel biedt een mooie kans om de hoofdstad aantrekkelijker te maken en een innovatieve technologie voor het voetlicht te brengen. Een van de speerpunten van onze nieuwe investeringsstrategie is trouwens het stimuleren van corporate venturing in Brussel, dat een aanvullende en niet te verwaarlozen bron van risicodragend kapitaal wordt voor innovatieve jonge ondernemingen.”

“Sinds we anderhalf jaar geleden begonnen met het concept, kunnen we zeggen dat The Park een groot succes is”, zegt Philippe De Schutter, CEO van The Park. “We zijn gevestigd in vijf Belgische steden en hebben de ambitie om internationaal te groeien. We hebben drie games ontwikkeld en al meer dan 90.000 bezoekers ontvangen. Hoewel 43% van de deelnemers voor een teambuilding komt, stellen we vast dat onze locatie ook perfect geschikt is voor een verjaardagsfeest, een bachelor party of gewoon een gezellig avondje met vrienden of familie. The Park is de ideale plek om samen buitengewone momenten te beleven.”

 

Informatie: www.theparkplayground.be

 

BECI Community 14 februari 2020
Deel deze post
Archiveren