5 gezichten om de trots van vorming uit te stralen

4 februari 2019 door
BECI Community

De stagiairs Israa, Zhor, Ibrahim, Koffi en Jean, de trainer, zijn de gezichten van een nieuwe communicatiecampagne die vorige maand door Bruxelles Formation werd gelanceerd en gericht is op trots, om werkzoekenden bewust te maken van de opleidingsmogelijkheden. Via hen worden vijf beroepen belicht: ontwikkelaar.net, dispatcher, bekister-metaalwerker, onderhoudsagent en codeur van mobiele applicaties.

Waarom precies deze vijf trainingen? Omdat vier ervan rechtstreeks verband houden met knelpuntberoepen in Brussel, die door het Brussels Observatorium voor de Werkgelegenheid en Opleiding zijn vastgesteld. De vijfde opleiding, die van bekistingswerker-metaalarbeider, is een van de meest gevraagde beroepen in de bouwsector. Deze vijf beroepen vallen onder één of meer opleidingen die door Bruxelles Formation of een van haar partners worden georganiseerd.

“Na vier jaar studie heb ik de door Bruxelles Formation georganiseerde opleiding tot gecertificeerd ontwikkelaar gevolgd om de MCSD-titel (Microsoft Certified Solutions Developer) te behalen,” zegt Zhor, de ontwikkelaarster.net. “Aan het einde van de training had ik de kans om verschillende bedrijven te ontmoeten en aangeworven te worden. Twee maanden later ben ik bij het ministerie van Buitenlandse Zaken gaan werken als consultant.”

Jean, de dispatching trainer, legt uit: “Ik train al jaren professionals in de logistiek. Bij Bruxelles Formation leid ik nu al een jaar dispatchers op. Mijn twee grootste voldoeningen? Wanneer ik aan het einde van de cursus hoor: ‘Ik heb veel bijgeleerd’, en vooral: ‘Het is zover, ik heb een baan!’ Dan ben ik trots op de tijd en energie die ik aan hen heb besteed.”

De communicatiecampagne in de vorm van stedelijke billboards, tv- en radioreclame en social media-advertenties is op 8 januari van start gegaan.

 

Informatie: fier.formation.brussels

BECI Community 4 februari 2019
Deel deze post
Archiveren