TEDxBrussels & Beci: een broeinest voor vrijwilligers

11 mei 2023 door
BECI Community

De vrijwilligers van TEDxBrussels, meesters in het zelf organiseren van lokale evenementen waarbij gelijkgestemden samenkomen voor een TED-achtige beleving, strijken nu wekelijks neer in de kantoren van Beci. Wie zijn ze, hoe gaan ze te werk en welke spraakmakende evenementen zetten ze op poten?

Wie kent ze niet, de beroemde TED-conferenties? Wereldwijd worden deze evenementen georganiseerd om ideeën over allerlei onderwerpen te delen en te verspreiden. Maar wist je dat er zelfs een Belgische versie is … in Brussel? Dit heet TEDxBrussels, een lokaal en onafhankelijk programma dat sprankelende conferenties en evenementen organiseert! En al enkele weken lang komen de enthousiaste vrijwilligers van TEDxBrussels elke week samen in een vergaderruimte in de BECI-kantoren. Deze gelegenheid staat open voor alle BECI-leden. “Dankzij onze verhuis zijn onze vergaderingen veel efficiënter geworden, omdat we nu elke week onze eigen ruimte hebben en alle benodigde materialen al aanwezig zijn,” legt Camille Maunoir, Office Manager, uit. Deze nieuwe locatie biedt daarnaast ook de perfecte gelegenheid om hun werk en het aankomende evenement, RESET, te presenteren.

 

Diversiteit in het hart van de aanpak van TEDxBrussels

“Ons doel is om zoveel mogelijk mensen uit de stad (en daarbuiten) samen te brengen door middel van onze evenementen, zodat ze hun standpunten, meningen, ideeën en verhalen kunnen uitwisselen en samen de wereld van morgen kunnen bedenken”, benadrukt Marie Loriaux, Head of Communication. “In de loop der jaren zijn inclusie en diversiteit de aspecten die we het meest willen ontwikkelen. Brussel is een multiculturele stad en we streven ernaar om alle gemeenschappen en generaties rondom onze evenementen te verenigen.” Deze diversiteit komt ook tot uiting in de profielen van de vrijwilligers, zowel qua leeftijd, afkomst als beroep. “Het organiseren van evenementen stelt ons in staat om verschillende levenservaringen te delen, te leren van de kennis van anderen en unieke ontmoetingen te hebben.”

Meerdere evenementen per jaar

De teamleden zijn de drijvende kracht achter TEDxBrussels, samen met de sprekers en de gemeenschap, met de steun van sponsors en partners. “Voor een impactvol evenement, onvergetelijke ervaringen en inspirerende ontmoetingen meerdere keren per jaar, zijn deze 4 pijlers van essentieel belang”, voegt Martin Nera, Licensee & Head of Curation, toe. En deze momenten hebben vaak geschiedenis geschreven, zoals toen Steve Wozniak, medeoprichter van Apple, of Stromae kwamen spreken. Zelfs de pandemie heeft hun activiteiten niet stilgelegd, zoals bijvoorbeeld de organisatie van 40 evenementen met 10 personen op 40 verschillende locaties tegelijkertijd! Er zullen nog vele onvergetelijke en inspirerende momenten volgen, met name op 20 mei 2023 met het evenement RESET.

RESET door TEDxBrussels op 20 mei 2023

Het volgende evenement van TEDxBrussels vindt plaats op 20 mei 2023 in het Théâtre National, vanaf 16:00 uur: “RESET”. Een inspirerende mix van talks, workshops, artistieke optredens en netwerkmogelijkheden, allemaal gericht op het thema reset en herstart. “Stel je voor dat je een knop kon indrukken om alles te resetten, wat zou er gebeuren, wat zijn de risico’s…?”. Dat is de centrale boodschap van RESET. “We hebben besloten om de belangrijkste vraagstukken van onze stad aan te pakken en degenen die dromen van een betere toekomst de mogelijkheid te geven hun visie op onze hoofdstad met jullie te delen”, vervolgt Martin Nera. Wat betekent het om Brussel, onze wereldstad, te resetten? Of het nu gaat om stadsontwikkeling, infrastructuur, betrokkenheid van gemeenschappen, beleidsvorming of culturele, artistieke, technologische en wetenschappelijke initiatieven…”.

 

Klaar om dit te ontdekken en je laten inspireren? Schrijf je dan in voor TEDxBrussels 2023 RESET.

Als BECI-lid kun je profiteren van een korting van 30% op het “Warm Sunset” ticket met de code “BECI”!

BECI Community 11 mei 2023
Deel deze post
Archiveren