Beheer

Eenvoudig een stage vinden in Brussel


Stages

Werkge​vers

De beste kandidaten aanwerven voor uw bedrijf


Aanwerven

Studenten

De beste kandidaten aanwerven voor uw bedrijf


Student life

Beheer - BECI

Interne communicatie

Specialisten in interne bedrijfscommunicatie zijn het erover eens dat werknemers niet blindelings kunnen deelnemen aan een "collectief project". Kennis en zich bewust zijn van de doelstellingen van het bedrijf zijn daarom belangrijke factoren in hun betrokkenheid. Toegang tot informatie, tot samenbindende projecten, het delen van succesverhalen, steun voor verandering, enz. stimuleert ontegensprekelijk de collectieve intelligentie, creativiteit, betrokkenheid en inzet van de teams.


Betrokkenheid van werknemers stimuleren

De evolutie van het management leidt ertoe dat we interne communicatie gaan beschouwen als een functie op zich, en dan moeten we er een strategische managementhefboom van maken. Dit zijn de 5 universele waarden voor interne communicatie:

  • Motiveren: onze werknemers zijn ons kostbaarste bezit. Zij, en alleen zij, kunnen ons succesvol maken. Laten we hen met respect behandelen.
  • Geruststellen: laten we niet terugdeinzen voor transparantie. Communicatie heeft alleen zin als we vertrouwen hebben in wat er wordt uitgedrukt en laten we nederig zijn, zowel bij succes als bij halfsucces.
  • Informeren: structureren wat gezegd wordt is essentieel om een rode draad in de communicatie te krijgen en tegenstrijdigheden te voorkomen.
  • Bevorderen: wanneer we samenkomen moet iedereen de kans krijgen om zich uit te drukken om de dialoog bevorderen.
  • Verenigen: het uiteindelijke doel van interne communicatie is om mensen te verenigen voor een gemeenschappelijk doel. We moeten dus de elementen van interne communicatie als prioriteit op onze agenda zetten.

Managers moeten allemaal centraal staan in deze communicatie (en we geven regelmatig trainingen op dit gebied). Interne communicatie is een zaak van iedereen, de zender en de ontvanger zijn één en dezelfde, en onze werknemers moeten ook actieve partners zijn, anders lopen ze het risico dat ze zichzelf uitsluiten van het bedrijfsleven.

  • Bottom up: Het doorgeven van informatie is net zo belangrijk als het doorgeven van boodschappen van het management. Door de mindset van werknemers te kennen, kan de manager het bedrijf effectiever sturen.
  • Top down:  Verticaal of hiërarchisch. Bevelen komen van bovenaf en worden op elk niveau uitgevoerd door een ondergeschikte. Dit type communicatie blijft essentieel, maar we moeten op onze hoede zijn voor het rigide karakter ervan en het onvermogen om rekening te houden met de specifieke kenmerken en realiteiten op het terrein.

 

Welzijn op het werk

door de FOD Werkgelegenheid


Ontdek de eenvoudige en praktische gids van de FOD Werkgelegenheid die u helpt een beleid voor welzijn op het werk te implementeren in uw bedrijf.

Download de gids


Met dank aan de FOD Werkgelegenheid ​ 

Votre snippet dynamique sera affiché ici... Ce message est affiché parce que vous n'avez pas défini le filtre et le modèle à utiliser.

Podcasts

Burnout

Inspirerende leider