10 manieren om lokale bedrijven te ondersteunen tijdens COVID-19

18 maart 2020 om 17:03 

Zowel grote als kleine bedrijven voelen de effecten van de veiligheidsmaatregelen die de verspreiding van het COVID-19-virus moeten tegenhouden. Omdat deze volksgezondheidscrisis de mobiliteit van consumenten beperkt, lopen vooral veel kleine bedrijven een groot risico.

Samen kunnen we helpen onze favoriete lokale bedrijven overeind te houden -en we hebben 10 manieren verzameld waarop u lokale en kleine bedrijven kunt ondersteunen tot ze zich weer veilig kunnen openstellen voor het publiek:

 

  1. Koop eencadeaubon: Bereik lokale bedrijven en vraag of u hen kunt steunen door een cadeaubon te kopen. Doe je betaling online of met je lokale mobiele betaalapplicatie (geen persoonlijk contact nodig!). Dat geeft uw lokale bedrijf wat broodnodige inkomsten.
  2. Post reviews: Verhooghet moreel van uw favoriete lokale onderneming door hen te laten weten hoeveel u hen waardeert. Post reviews om hun online aanwezigheid te stimuleren, en laat anderen weten dat hun zaak de moeite waard is om te bezoeken!
  3. Deelinhoud over hen: Het is eenvoudig – laat je netwerk weten welke lokale bedrijven en ondernemers je aanbeveelt. Draag je een trui die je in een lokale boetiek hebt gekocht? Deel een foto! Bewonder je je pas geschilderde muren? Deel de contactgegevens van de schilder. Het draait allemaal om het creëren van bewustzijn rond je favoriete (lokale) bedrijf en het aanmoedigen van mensen om #ondersteunend te zijn voor de lokale bevolking. #tousensemble !
  4. Schrijfje in voor hun nieuwsbrief: Blijf op de hoogte van nieuws, promoties, aanbiedingen en meer door je aan te melden voor hun nieuwsbrief. Dit maakt het ook gemakkelijk voor ondernemers om klanten op de hoogte te stellen als ze nog steeds hun bedrijf runnen (maar met speciale maatregelen zoals alleen leveren of online consultaties) of wanneer ze hopen/van plan zijn om opnieuw te openen.
  5. Bestelvia hun online shop: Wil je online bestellen? Vergeet niet te controleren of je kunt bestellen wat je nodig hebt bij een lokaal of klein bedrijf, en help hen zo open te houden – ook al is hun fysieke locatie gesloten voor het publiek.
  6. Neem meerafhaalmaaltijden mee: Cafés en restaurants brengen leven in onze steden. En hoewel veel etablissementen gesloten zijn om ter plekke te eten, bieden veel restaurants, bars of cafés zorgvuldig voorbereide afhaal- en bezorgopties aan (een geweldige optie voor zowel vrijwillige als verplichte quarantaine).
  7. Afsprakenopnieuw inplannen: Heeft u een afspraak in de komende weken die je niet kunt halen? Vergeet niet om je afspraak opnieuw in te plannen (en niet te annuleren!) als steun voor de lokale ondernemer.
  8. Vraageen offerte aan: Overweeg je om je huis te renoveren? Een kas laten installeren in de  tuin? Vraag offertes aan bij lokale bedrijven die thuisdiensten verlenen, en vul hun opdrachtenboekje voor wanneer ze hun normale dagelijkse werkzaamheden kunnen hervatten.
  9. Like, geefcommentaar en deel hun berichten op sociale media. Kleine bedrijven werken hard om hun zaak overeind te houden – en via hun sociale media kun je tonen hoeveel je hen steunt.
  10. Brenguw lokale gemeenschap online: De tijden zijn misschien moeilijk – maar we hebben het geluk dat een gevoel van gemeenschap niet alleen betekent dat we elkaar moeten ontmoeten. Steun uw lokale gemeenschap en moedig iedereen aan om digitaal te gaan, updates over het lokale bedrijfsleven online te delen, vriendelijkheid te verspreiden en, het allerbelangrijkste, kalm te blijven – want samen (offline of online) zijn we sterker.

 

P.S. Extra tip – deel dit artikel en spread the word!

[Source:Mono]

Delen