5 ideeën voor uw kerstmarketingcampagne

4 december 2020 om 08:12 

Ho, ho, ho … Kerstmis nadert snel en u wilt uw producten of diensten laten zien tijdens de feestdagen? We hebben een korte lijst met tips & tricks samengesteld om uw kerstmarketingcampagne succesvol te maken!

1. Ontwerp een mooi verhaal

Storytelling in een kerstmarketingcampagne is erg belangrijk. Aarzel niet om een verhaal te vertellen in uw communicatie – publicaties, sociale netwerken of website.

Kerstmis is een tijd waarin mensen nauwere contacten zoeken en willen aanvoelen. Des te meer in tijden van gezondheidscrisis.

Dit is het moment om op emotie in te spelen, zonder in parodie te vervallen (tenzij u precies dáárop focust, natuurlijk).

2. Communiceer met uw doelgroep

Zoals bij alle marketingcampagnes moet de doelgroep duidelijk omlijnd zijn. Want zo kunt u uw publiek op de juiste manier benaderen. U kiest dan de toon en de boodschap voor uw kerstmarketingcampagne en u krijgt een beter inzicht in gedragingen.

Welke personen probeert u te overtuigen om uw producten en diensten te kopen? Een nogal last-minute publiek of mensen die op zoek zijn naar de best mogelijke deal? Afhankelijk daarvan zult u anders moeten communiceren. Voor best-dealzoekers geeft u liefst de voorkeur aan online communicatie. Veel mensen (zeker nu) zoeken op het internet. Vandaar het voordeel van een goede online aanwezigheid en een stevige SEO.

3. Versier uw e-shop en/of sociale netwerken

De magie van Kerstmis is in deze tijd van het jaar altijd aardig meegenomen. Breng wat kerstsfeer bij uw potentiële klanten zodra ze uw website of Facebook-pagina bezoeken. Voeg kleine gadgets en speciale items toe (linten, snoep, rendieren …), verander het winkelmandje in een kerstmuts … Laat uw creativiteit de vrije teugel! (En vraag een extern persoon om even na te gaan of het op uw pagina’s niet van het goede te veel wordt).

4. Speel met beperkte aanbiedingen

Kerstspecials kunnen veel geld opleveren! Overweeg om op uw website pop-upvensters in te voegen met kortingen op artikelen of pakketten speciaal ontworpen voor het eindejaar.

5. Inzicht in het Facebook- en Instagram-algoritme

In de begintijd van sociale netwerken volstond het om zoveel mogelijk likes aan te trekken om goed aanwezig te zijn op sociale platforms. Tegenwoordig is dat niet meer het geval! De reuzen van Facebook lonken nu naar de betrokkenheid van uw gemeenschap. Om sterk aanwezig te zijn in de newsfeed van uw klanten of potentiële klanten, moeten uw publicaties worden gedeeld en commentaar krijgen.

Om beter op te vallen, vraagt u dus best aan uw meest loyale klanten dat ze u helpen door uw inhoud zoveel mogelijk te delen en te verspreiden. Het is dan ook belangrijk dat u zich concentreert op regelmaat en consistentie in uw publicaties.

Tijdens het kerstseizoen is een wedstrijd altijd welkom: ze verhoogt meestal uw betrokkenheidspercentage!

Delen