Ahooga Bike lanceert de Ahooga Modular Bike, een modulaire fiets die bulkt van vernieuwing

18 januari 2019 om 10:01 

©Ahooga

Ahooga Bike, de Brusselse fabrikant van superlichte elektrische fietsen lanceert een nieuw model: de Ahooga Modular Bike. Deze modulaire fiets combineert een aantal belangrijke innovaties met een groot gebruiksgemak. Het nieuwe model laat toe om een volwassene of een groter kind achterop te vervoeren, zoals bij een scooter. De fiets kan ook gemakkelijk in smalle ruimtes gestald worden.

Het nieuwe model speelt in op de noden van een modern stadsgezin. Deze compacte fiets kan worden herleid tot 35% van zijn oorspronkelijke breedte, voor een gemakkelijk stalling een gang, een appartement of een garage. De fiets weegt slechts 13 kg: een van de lichtste modellen op de markt.

Philippe Lefrancq, medeoprichter van Ahooga Bike, legt uit dat de fiets het resultaat is van een idee dat twee jaar geleden ontstond, net na de introductie van het eerste model van Ahooga. “Het ontwerp van deze fiets is ingegeven door de ervaringen in ons dagelijkse leven als stadsbewoner”, zegt hij. “De fiets is een goede aanvulling op ons gamma omdat hij andere behoeften vervult dan onze lichte elektrische plooifiets: het gezinsleven, het vervoer van mensen en goederen, en het plaatsgebrek in appartementen.” 

De praktische kant is niet het enige innovatieve aan de nieuwe fiets. Zo is het ook mogelijk om de motor van de fiets via bluetooth met je telefoon te verbinden. Diezelfde motor wint, net als bij hybride wagens, energie terug als je een helling afdaalt of achteruit trapt. Via de app kan je bijvoorbeeld je de fiets afsluiten, hem terugvinden in geval van diefstal en online gegevens opvragen over de staat van de batterij. Dit alles gaat niet ten koste van het comfort. Het kader is hybride en is zowel voor mannen als vrouwen geschikt.

Ahooga Bike verkocht in 2016 500 fietsen, 1000 fietsen in 2017 en wil gedurende dit jaar in totaal 1500 à 2000 fietsen verkopen. Het doel voor 2019 om het aantal verkochte modellen verdubbelen ten opzichte van 2018. “Net als bij ons eerste model zijn we trots dat de productie volledig in Europa gebeurt. We promoten ook een open omgeving, die onze gebruikers en partners totale vrijheid geeft”, verduidelijkt Philippe Lefrancq.

Informatie: www.ahooga.bike

 

 

Delen