Ahooga blaast e-bike batterijen nieuw leven in

13 juni 2019 om 08:06 

@Ahooga Bike

Ahooga, de Belgische startup gekend voor zijn ultralichte elektrische fietsen, introduceert een nieuwe dienst voor de re-conditionering van de Li-Ion batterijen. Ahooga is ervan overtuigd dat de elektrische fiets een versnellende rol kan spelen in de transformatie van steden, maar beseft dat Lithium-ion batterijen een negatieve impact hebben op het milieu, dat toxische lekken regelmatig gebeuren sinds het begin van de 21ste eeuw en dat bodem en waterwegen vervuild geraken door een slechte behandeling van afgedankte batterijen.

Door deze batterij reconditioning service te lanceren, wil Ahooga het publieke bewustzijn vergroten en stappen zetten om de producten en diensten zo duurzaam mogelijk te maken. De service wint alle componenten van een gebruikte batterij terug, verwijdert de cellen die het einde van hun levensduur hebben bereikt en vervangt ze door nieuwe cellen. Dit alles 50% goedkoper dan een nieuwe batterij.

Na de succesvolle lanceringcampagne van zijn nieuwe model, de Modular Bike, levert Ahooga binnenkort de eerste exemplaren aan zijn klanten. Dit model is een elektrische, lichte, adaptieve en compacte vrachtfiets. Hij weegt slechts 16 kg maar heeft een verrassend hoog draagvermogen van 155 kg, waardoor ook kinderen kunnen worden vervoerd. Deze lichtgewicht fiets heeft bovendien een ‘space saver’ functie waardoor hij ook in smalle opslagruimten (een gang, studio of garage) een plaatsje vindt. De naam illustreert ook de modulariteit van de vele configuratieopties: carbonriem, geïntegreerde versnellingen, zelfopladende batterij, sport- of comfortstuur enz.

Momenteel ontwerpt Ahooga zijn eigen frames in Brussel. Het lassen en monteren van de fietsen gebeurt in Oost-Europa met in België ingekocht aluminium. Voor de eerste 250 eigen exemplaren van dit nieuwe model transformeert het Brusselse bedrijf zijn gebouwen in een stedelijke microfabriek. Het is de bedoeling om een 100% lokale productie in Brussel uit te testen, als business case.

Informatie: https://ahooga.bike

 

Delen