Ahooga lanceert een beperkte reeks ‘lichtreflecterende’ Modular Bikes

4 oktober 2019 om 15:10 

Ahooga Bike, een Brusselse starter die bekend staat om zijn praktische en ultralichte elektrische fietsen, neemt de fietsveiligheid en de zichtbaarheid van fietsers serieus, ook in het donker. Hiervan getuigt een beperkte oplage van zijn Modular Bike. Het model werd vorige maand tijdens Bike Brussels in Tour & Taxis aan het publiek onthuld.  

Een jaar geleden kondigde Ahooga de release van zijn Modular Bike aan: een lichtgewicht, adaptieve en compacte elektrische vrachtfiets. Ondanks zijn gewicht van amper 16 kg biedt hij een verrassend draagvermogen (155 kg). Kortom, het ideale voertuig voor het moderne leven. Denk maar aan de wekelijkse boodschappen, materiaal voor het werk en/of de kinderen die je naar school moet brengen. Dankzij zijn licht gewicht en zijn ruimtebesparende functie vindt hij een plaatsje in krappe opbergruimtes zoals gangen, studio’s of garages. Zijn naam heeft hij te danken aan de vele configuratiemogelijkheden: riemaandrijving, automatische versnellingsbak, sport of comfortstuur…  

Met deze beperkte editie introduceert Ahooga enkele nieuwigheden: een verf met reflecterende eigenschappen voor een betere zichtbaarheid van de fiets, vooral in de winter; een “Low Step”-frame waarmee de jurk of rok kan worden gedragen en ook mensen met verminderde spierflexibiliteit op de fiets kunnen; en, als optie, een elektronisch hangslot om het uitlenen of huren van een fiets in een bedrijf te vergemakkelijken. Deze beperkte reeks van 300 exemplaren is verkrijgbaar voor een scherpe prijs van 1995 €.  

Ahooga Bike werd opgericht in 2015 en heeft ondertussen al bijna 4500 fietsen op de markt gebracht. In 2018 behaalde de onderneming een omzet van 2,2 miljoen euro. Het Brusselse bedrijf Ahooga specialiseerde zich in eerste instantie in intermodale oplossingen, met elektrische en ultralichte vouwfietsen die hoge prestaties leverden. Die waren bedoeld om in te grijpen tegen al wat de adoptie van de fiets kan vertragen: heuvelachtig terrein, transpiratie, diefstal, regen of lange afstanden. 

Informatie: www.ahooga.bike 

 

Delen