Ahooga ontvangt Red Dot Design Award

23 mei 2018 om 10:05 

De Brusselse onderneming Ahooga, die superlichte, plooibare elektrische fietsen bouwt, werd vereerd met de uitreiking van de prestigieuze Red Dot Design Award. Deze prijs vult een stilaan indrukwekkende palmares aan: dit jaar ontving Ahooga al een German Design Award en een Cycle Award.

Ahooga streeft naar ‘intelligenter en gelukkiger steden’. Zijn Hybrid Bike is de eerste fiets ter wereld die tegelijk elektrisch, superlicht, vouwbaar en efficiënt is. De fiets is in België ontworpen, in Europa geproduceerd en in Brussel gemonteerd. Deze vouwbare fiets is dus ook intermodaal, voor betere steden en een gezonder leven. De unieke combinatie van functionaliteiten berust op een frame zonder scharnieren, met een mooie design en beschikbaar in 215 kleuren. In tegenstelling tot de meeste e-bikes, blijft de Ahooga, ook met uitgeschakelde elektrische aandrijving, een lichte, vlotte en aangename fiets, waardoor zijn autonomie aanzienlijk toeneemt.

“Een hartelijk proficiat aan alle laureaten voor hun geweldig succes met de Red Dot Award Product Design 2018”, zei Peter Zec, de stichter van de Red Dot Award. “Het succes van deze wedstrijd bewijst de hoogstaande kwaliteit van productdesign en toont aan dat de ondernemingen resoluut in de goede richting werken. Een goede design is voor mij meer dan een aantrekkelijk product. Al deze producten zijn merkwaardig functioneel. De ontwerpers hebben hun klanten en behoeften dus heel goed begrepen.”

De Red Dot Award Product Design vindt zijn oorsprong in 1955 en wordt elk jaar uitgereikt aan de best ontworpen producten. In 2018 hebben ontwerpers en producenten uit 59 landen meer dan 6300 producten ingeschreven voor de wedstrijd. Een jury van ongeveer 40 leden evalueert elk product individueel volgens strikte criteria als innovatie, functionaliteit, formele kwaliteit, ergonomie en duurzaamheid.

Philippe Lefrancq, de oprichter van Ahooga, schreef trouwens een artikel over de voordelen van de bedrijfsfiets. De tekst leest u op onze website: www.beci.be.

Informatie: www.ahooga.bike

 

Delen