Audi Brussels is ‘Factory of the Future’

11 maart 2020 om 10:03 

Nu is het officieel: Audi Brussels is “Factory of the Future”. Peter Demuynck, Algemeen Directeur van Agoria, reikte de prijs uit aan Peter Kössler, directielid voor productie en logistiek bij AUDI AG en voorzitter van de raad van bestuur van Audi Brussels, en aan Volker Germann, CEO van Audi Brussels.

“Ik ben erg blij dat onze Belgische vestiging en daarmee het hele Audi Brussels team wordt geëerd met de prijs ‘Factory of the Future’. Dit is een mooie beloning voor de tomeloze inzet van ons team en tegelijkertijd een erkenning voor alles wat ze al gerealiseerd hebben”, zegt Kössler. “Het elektrische tijdperk begon in 2018 in de fabriek in Brussel. Sindsdien produceren we er de Audi e-tron en dat in een CO2-neutrale fabriek. Een paar weken geleden zijn we ook begonnen met de serieproductie van de Audi e-tron Sportback, het tweede elektrische model van Audi.”

Agoria kent de titel ‘Factory of the Future’ toe aan fabrieken die investeren in digitalisering, intelligente processen en producten en in een hoogkwalitatieve productie. Aanvullende vereisten zijn onder meer het doordacht ecologisch omgaan met energie en materialen en aandacht hebben voor de betrokkenheid, creativiteit en autonomie van de medewerkers.

“We zijn natuurlijk verheugd en trots dat de experts onze inspanningen op al deze gebieden erkennen”, zegt Volker Germann. Volgens de jury overtuigde Audi Brussels onder andere met het certificaat van een CO2-neutrale fabriek. De Belgische dochteronderneming van Audi is ’s werelds eerste gecertificeerde CO2-neutrale producent in het premiumsegment. Zo werd de grootste fotovoltaïsche installatie in de regio Brussel met een huidige totale oppervlakte van 91.000 m² geïnstalleerd op de fabrieksdaken.

Informatie: www.audibrussels.be

Delen