Aviato Academy, het vormingsplatform van Brussels Airport, gaat talent ontwikkelen

7 januari 2020 om 14:01 

A jet bridge leading to an airplane pictured at at Brussels airport in Zaventem, Friday 17 August 2018. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Samen met Brussels Airport Company en andere strategische partners heeft Aviato de Aviato Academy opgericht. Het initiatief beoogt een betere ontwikkeling van talenten en een consolidatie van de gemeenschap. Vanaf januari 2020 kunnen alle bedrijven van Brussels Airport een beroep doen op de Aviato Academy voor opleidingen in de luchthaven- en luchtvaartsector.

Voor Aviato is dit slechts een volgende logische stap, zoals Simon De Maeseneer, General Manager van Aviato, opmerkt: “Onze eigen gespecialiseerde opleidingen zijn ontwikkeld en gegeven door experts die zelf dagelijks op het terrein actief zijn. Die zullen ons in staat stellen om de expertise van onze medewerkers verder aan te scherpen en er bovendien voor zorgen dat Brussels Airport en onze luchtvaartgemeenschap nog meer uitblinken op het vlak van veiligheid, klantbeleving en operationele efficiĆ«ntie”.

Naast een zeer uitgebreid opleidingsaanbod biedt Aviato Academy ook een uniek platform van kennis en expertise. “In een luchthaven werken veel partijen hand in hand. Dankzij een kennisplatform zoals Aviato Academy kunnen die partijen ervaringen delen en een grote synergie creĆ«ren. Aviato Academy biedt een breed scala aan gespecialiseerde opleidingen op zes gebieden: passenger services, aircraft handling & airside operations, cargo handling & logistics, airport operations, technical operations & MRO en general HR. Dit kan de efficiĆ«ntie op onze luchthavens alleen maar verbeteren”, besluit Geert Volders, General Manager A.I. De klassikale opleidingen gaan in januari van start.

Informatie: www.aviato.be

Delen