Beci betreurt het overlijden van oud-voorzitter Yvan Huyghebaert

13 november 2019 om 11:11 

Yvan Huyghebaert © Reporters / Michel Gouverneur

Met verslagenheid vernemen we het overlijden van Yvan Huyghebaert, oud-voorzitter van Beci. Hij overleed op 6 november laatstleden op 75-jarige leeftijd.

Yvan Huyghebaert, een geboren Gentenaar, was burgerlijk ingenieur en zetelde in de directieraden van de liftfabrikant Schindler en van het cementbedrijf CBR.

Van 2001 tot 2008 was hij de voorzitter van de Brusselse Kamer van Handel en Nijverheid (KHNB) en heeft actief gewerkt aan de toenadering tot het Verbond van Brusselse Ondernemingen (VOB). Toen de twee organisaties samen één koepel vormden in 2006, werd hij dan ook de eerste voorzitter.

“Dankzij zijn pragmatisme is Yvan Huyghebaert erin geslaagd om een ambitieus maar delicaat project te doen slagen, dat al langer in de steigers stond. Dat Beci vandaag bestaat, hebben we mee aan hem te danken,” zegt huidig Beci-voorzitter Marc Decorte.

Yvan Huyghebaert was erevoorzitter van Beci en zat ook de Belgische federatie van Kamers van Koophandel voor. Hij was ook voorzitter van de Havenautoriteit in Brussel.

Beci betuigt haar innige deelneming en wenst de familie en alle naasten sterkte toe.

Delen