‘Belgian Valley’ onze digitale top

21 augustus 2018 om 13:08 

© GettyImages

[Persbericht]

België neemt steeds meer een internationale marktpositie in op gebied van FinTech en de blockchain-technologie, vooral nu met de lancering van de eerste, in Brussel gebaseerde, crypto handelsplatform voor het kopen en verkopen van crypto activa. Inderdaad, het globale handelsvolume op deze platformen genereren op de dag van vandaag dichtbij  400 miljard EUR in maandelijkse transacties waarvan 16% zijn gegenereerd uit Europa

De Belgische startup BIT4YOU heeft de ambitie om een deel van deze Europese markt te veroveren. De eerste transactie zal uitgevoerd worden op woensdag 29/08 door Menheer Alexandre De Croo, Vice-eersteminister en Minister voor de Digitale Agenda in de lokalen van Beci (Brussels Enterprises Commerce & Industry) in aanwezigheid van de heren Olivier Willocx (CEO van Beci), Pierre Hermant (CEO van SRIB) en Wim De Waele (CEO van B-Hive)

Een ambitieus project waardig aan onze buurlanden

De ‘Belgische Valley’ heeft ook zijn rijzende sterren: Sacha VANDAMME, 24 jarige jong genie lanceert BIT4YOU, het eerste Belgische handelsplatform voor crypto-activa. Hem ondersteunen in dit avontuur, twee bekende Belgische ondernemers: Marc Toledo (Toledo Telecom) en José Zurstrassen (Skynet, Keytrade Bank, Mymicroinvest).

De waarde van het platform: antwoorden op alle Europese wettelijke vereisten en het aanbieden van een menselijk gezicht achter het platform, betrouwbaar en geografisch dichtbij duizenden gebruikers geïnteresseerd in deze technologie.

Volgens een uitgevoerde studie door B-Hive en Roland Berger, biedt België een gunstige context aan voor de digitalisering van soortgelijke diensten en klasseert zich op vlak van Europese FinTech op de 5e positie in termen van aantal transacties. Ons land scoort ook goed op het gebied van expertise en innovatie. BIT4YOU bewijst dit door van deze situatie te profiteren.

DATUM : woensdag 29/08/2018 – Beci – 15u00

Delen