BePark vergaart € 3 miljoen om een leidende positie op de Europese mobiliteitsmarkt te verwerven

5 december 2019 om 11:12 

BePark is de grootste exploitant van privé parkings buiten de openbare weg. Het bedrijf gunt zich vandaag de middelen om zijn visie van een intelligente stedelijke mobiliteit te concretiseren. BePark werd in 2011 in Brussel opgericht. Het haalt nu € 3 miljoen op via een Luxemburgs fonds om met deze financiële middelen zijn aanbod aan mobiliteitsdiensten en zijn geografische spreiding te versterken. Op die manier wenst bedrijf bij te dragen tot de evolutie van de stedelijke mobiliteit.  

BePark is er trouwens van overtuigd dat een parking, als vertrek- en aankomstpunt van de pendelverplaatsingen tussen huis en werk, van groot belang is om de mobiliteit vlotter te maken.

Een intelligent parkeergarage wordt maximaal benut. Ze is geconnecteerd, aangepast aan verscheidene voertuigtypes, bedient een ecosysteem van partners en dient bovendien als relaispunt voor de opslag en levering van pakketten. BePark wil al zijn parkings laten uitgroeien tot lokale mobiliteitsknooppunten 

Een flink deel van de openbare ruimte dient vandaag voor het parkeren van particuliere voertuigen. Dit is een verspilling van ruimte en een visuele vervuiling. De auto zal wellicht een belangrijk vervoermiddel blijven, maar zijn marktaandeel zal (en moet) verminderen.

Het bezit van een voertuig, dat gemiddeld 90% van de tijd ongebruikt blijft, valt niet langer te rechtvaardigen. De overheid wil de capaciteit van het wegennet verminderen om de stad terug te geven om de burger. BePark houdt rekening met deze toekomstige veranderingen, via multimodale parkeergarages.

De mobiliteitssector is een van de voornaamste uitdagingen voor de toekomst van onze steden. BePark is vastberaden om bij te dragen aan de evolutie die nu aan de gang is.  

Informatie: http://www.bepark.eu 

 

Delen