Bike Brussel 2023

23 maart 2023 om 09:03 

5e editie Bike Brussels zet zijn buitengewone dynamiek voort en bereidt de 5e editie voor die gepland is voor 24, 25 en 26 maart in het Tour & Taxis Maritiem Station. Een mooi uitgedacht mobiliteitsplan wordt stilaan realiteit in de stad en ook daarbuiten. De gedeeltelijke verwezenlijking van dit plan maakt het nu reeds mogelijk voor de fietser om er gebruik van te maken. 

 

COVID 19 heeft deze tendens nog versneld. Sinds het begin van deze pandemie heeft Brussel de fiets infrastructuurindrukwekkend uitgebreid: meer dan 40 KM fietspaden werden in enkele maandenaangelegd om de toename van de fietsers te kunnen opvangen. (meer dan 78 %volgens een telling in augustus 2020 door Brussel Mobiliteit).

 

Volgens een recente studie over de mobiliteit in Brussel:
-de gemiddelde afgelegde afstand is 6 km

-25% van de ritten zijn minder dan 1 km-37% van de verplaatsingen zijn tussen 3 km en 5 km

-slechts 20% van de verplaatsingen zijn groter dan 10 km

Bovendien heeft Brussel een actief beleid voor het opzetten van de  «Lage-emissiezone» en voetgangerszones die de ruimte vrijmaken voor zachte mobiliteit. Het is dus niet verrassend dat de fiets en de micromobiliteit zich de afgelopen jaren op een buitengewone manier hebben ontwikkeld (+ 78%en meer dan 9.804 179fietsritten volgens een telling uitgevoerd in 2022 is uitgevoerd door Brussel Mobiliteit)… Dit verklaart het succes van Bike Brussels.

Sinds haar eerste editie! Met de nieuwe maatregelen van Europa ten gunste van de ontwikkeling van de fietsen de implementatie door de verschillende Europese steden, is het thema van de Urban-Bike gedragen door Bike Brussels duidelijk veelbelovend.  Dit alles verklaart het succes van Bike Brussels sinds de eerste editie in 2017De keuze voor het Tour & Taxis Maritiem Station is zeker geen toeval.  

Ze komt voort uit onze wens om dit evenement in het stadscentrum te situeren, op een plaats die zowel een bron van geschiedenis als een stedelijke vernieuwing is. 

Bovendien is deze locatie gewoonweg prachtig en biedt ze een akoestische kwaliteit die het gebruik van hout en natuurlijk licht vakkundig combineert in een ruimte die ons gebouwde erfgoed respecteert BIKE BRUSSELS biedt bovendien een reeks inhoudelijk rijke evenementen en animaties aan.

 

-DEMONSTRATIE EN TESTEN VAN FIETSEN OP EEN GROTE PISTE: Een groot testparcours wordt voorzien voor het testen van diverse fietsen, zowel elektrische als andere. Deze ruimte is vrij toegankelijk voor iedereen.

-WORKSHOPS: Gedurende de 3dagen van de Beurs worden ook talrijke workshops voorzien. Deze hebben het voornamelijk over nieuwe producten en oplossingen, die het gebruik van de fiets sterk aanmoedigen.

-KINDVRIENDELIJKE ACTIVITEITEN: TTalrijke didactische en ook ludieke activiteiten rond het thema van de mobiliteit en de duurzame omgeving zullen worden georganiseerd op de Esplanade en rond deproefpiste en het fietsparcours (indoor en outdoor). 

Vrij toegankelijk voor groot en klein. De beurs Bike Brussels is een ontmoetingsplaats voor iedereen, voor een meer duurzame mobiliteit. 

 

Ben je lid van BECI? Geniet dan van de gratis toegang tot de beurs. Alle info vind je hier.

Delen