BIT4YOU is het eerste Belgische uitwisselingsplatform voor bitcoins

30 augustus 2018 om 06:08 

[Persbericht]

BIT4YOU lanceert het eerste Belgische uitwisselingsplatform voor cryptoactiva, waar bitcoin het bekendste voorbeeld van is. De lancering markeert een nieuwe stap in de Belgische fintechwereld. CEO Sacha Vandamme, een jonge computerwetenschapper van 24 jaar, onthuldigde vandaag het platform in aanwezigheid van viceminister en minister van digitale agenda Alexander de Croo in. De Croo had de eer om de eerste transactie te verrichten.

Elke maand wordt 400 miljard euro aan bitcoins verhandeld. Het BIT4YOU-platform biedt een oplossing die in lijn is met de Belgische wetgeving, maar ook met de nieuwe richtlijnen inzake de bestrijding van de financiering van terrorisme en het witwassen van geld (AMLD5) die vanaf 2019 in voege treden.

Twee ondernemers ondersteunen het project: Marc Toledo (Toledo Telecom) en José Zurstrassen, (Skynet, Keytrade Bank, Mymicroinvest). Samen hebben ze meer dan 50 jaar ervaring in de Belgische technologiewereld en waren ze betrokken bij de ontwikkeling van de mobiele app itsme. Worldline ondersteunt BIT4YOU met zijn innovatieve betaaltechnologie en laat gebruikers van het platform toe eenvoudig en veilig te betalen met cryptomunten via een betaalkaart.

Een nieuwe digitale economie

Cryptoassets, ook wel cryptomunten genoemd, vormen het hart van een nieuwe digitale economie. Bedrijven die actief zijn in domeinen als het internet of things, blockchain, biometrie of big data zullen in de nabije toekomst steeds vaker gebruik maken van cryptomunten om hun dienstverlening en producten te financieren en te verhandelen. Dankzij zogenaamde ‘tokens’ zullen deze bedrijven hun diensten kunnen verzilveren. Om die om te zetten in traditionele munteenheden zullen ze platformen als BIT4YOU nodig hebben. Gelijkaardige platformen waren voor BIT4YOU enkel in het buitenland voorhanden.

Om zijn verdere groei te stimuleren is BIT4YOU op korte termijn op zoek naar een twaalftal medewerkers. Het bedrijf hoopt om in 2019 50.000 kanten te bereiken en 5 miljoen euro omzet te draaien.

Delen