“Brussels Perfectly Imperfect”: het nieuwe merk dat Brussel in het buitenland een “smoel geeft”

16 juni 2023 om 16:06 

Geïnitieerd door Beci, in samenwerking met de publieke sector, de academische sector en grote bedrijven gevestigd in Brussel, werd BRUSSELS, het nieuwe internationale merk gepresenteerd om onze stad internationaal te positioneren.

Net zoals bedrijven concurreren steden over de hele wereld met elkaar om toeristen aan te trekken, maar ook talenten en investeringen. Brussel had zich nog nooit op city marketing, ook wel stedelijke of territoriale marketing genoemd, gericht om zich internationaal te positioneren op alle niveaus. Dat is nu gedaan met “Brussels, Perfectly Imperfect”, een nieuw merk dat Brussel en de Brusselaars, en de manier van leven in Brussel weerspiegelt. En geeft het een uniek imago.

“Er is een toeristisch beleid met visit.brussels, maar we hebben nooit een campagne gevoerd om Brussel internationaal te positioneren”, zegt Pascal Smet, Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw en Erfgoed, Europese en Internationale Betrekkingen, Buitenlandse Handel. “We dachten dat iedereen vanzelf kwam omdat Brussel de Europese hoofdstad is. De concurrentie tussen de steden is erg groot, en het is belangrijk om een Brusselse ervaring te bieden. Iedereen kent Brussel, maar niemand weet echt wat Brussel is.”

“Vinden ze het leuk in het buitenland? Ja!”

Dit nieuwe merk is ook het resultaat van “Reboot Brussels”, een initiatief dat in juni 2021 door Beci werd gelanceerd in samenwerking met vele visionaire bedrijven gevestigd in Brussel (Google, AG Real Estate, visit.brussels, Whyte Corporation Affairs, G4S Belgium, Everland, Ambitious Brussels, Brussels Hotels Association) met als doel de uitstraling van Brussel op het internationale toneel te vergroten, de economie van onze stad te stimuleren, investeerders, talenten en bezoekers van over de hele wereld aan te trekken.

“We zijn eindelijk geslaagd in het creëren van consensus rond een sterk merk. Een merk dat is onderzocht en gevalideerd door ons publiek. Vinden ze het leuk in het buitenland? Ja, want we hebben het gemeten”, zegt Olivier Willocx, CEO van Beci. “Het was belangrijk om een sterk merk en een sterke identiteit te creëren. Het leven in Brussel is leuk en goed, maar we weten het niet omdat we nooit de moeite hebben genomen om erover te communiceren.” Wat betekent dit concreet voor Brusselse bedrijven die Brussel als bestemming willen promoten, onze industrie of onze capaciteiten willen promoten, of producten en diensten willen promoten? “We zijn aan het werken aan concepten die we gaan uitwerken en die elk bedrijf kan eigen maken. Ik ben een bedrijf, een hotel, de vraag zal zijn hoe ik dit concept kan integreren in al mijn communicatiecampagnes naar mijn doelgroep.”

Als ondernemer heeft u een belangrijke rol te spelen. Ontdek meer over het merk “Brussels, Perfectly Imperfect” en de verschillende concepten op https://www.internationalbrand.brussels/nl/home .

 

Delen