CheeeseBox: lach eens naar het vogeltje

3 april 2018 om 15:04 

Charles en Amaury, de oprichters van Cheeesebox.

De in Vorst gevestigde CheeeseBox biedt foto- en videodiensten, naast animatie voor evenementen en field marketing. Hiermee richt ze zich zowel tot particulieren als ondernemingen.

 

In januari 2015 lanceerden Charles de Bellefroid en Amaury de Broux het CheeeseBox concept: een draagbare en op het internet aangesloten fotozuil met daarin een reflex fototoestel, een scherm en een printer. Algauw profileerde de jonge onderneming zich op een markt met veel Belgische en buitenlandse concurrenten. “Aanvankelijk bestemden we onze diensten tot particulieren”, vertellen de twee ondernemers. “Het duurde echter niet lang voordat we via dit kanaal ook ondernemingen konden overtuigen. In het begin waren we dus voornamelijk in het B2C segment actief, terwijl B2B vandaag ongeveer 80% van onze inkomsten betekent.”

Het Vorstse bedrijfje moest zich in deze concurrentiële omgeving onderscheiden. “Van meet af aan kozen we voor kwaliteitsvolle producten en diensten. Dit is van fundamenteel belang. Wij zorgen ervoor dat de afgedrukte foto’s scherp en natuurgetrouw zijn. Bovendien zijn wij 24/7 beschikbaar als een probleem zich voordoet op een van onze fotozuilen. Ze zijn op het internet aangesloten. Daarmee kunnen we ook op afstand de goede werking controleren en een eventueel probleem verhelpen. Lukt dat niet, dan gaat een technicus ter plaatse.”

De bijzondere aandacht voor de relatie met de klant blijft bijdragen tot de groei van CheeeseBox. De onderneming stelt momenteel een twaalftal mensen tewerk in kantoren die stilaan te klein worden. Cheeesebox beschikt vandaag over nagenoeg 50 fotozuilen. De toestellen worden geïnstalleerd tijdens privé evenementen (huwelijken, verjaardagen, avondjes …), maar worden ook gevraagd voor corporate events als productlanceringen, teambuildings, inhuldigingen van winkels enz.

Andere producten van het gamma zijn de CheeeseBox mini en de CheeeseBox photocombi. In dat laatste geval zijn Volkswagen T2 combi’s omgebouwd tot een rijdend fotohokje. “Dit marketing tool valt bij de klanten in de smaak. Verleden jaar heeft het Oostenrijkse bureau voor toerisme deze voertuigen gebruikt voor een promotiecampagne over Tirol in een tiental Vlaamse steden. De mensen konden zich laten fotograferen in een Tirools decor, dankzij de technologie van de groene achtergrond. Het publiek kreeg bovendien documentatie evenals allerlei producten en stalen.” De Oostenrijkers waren helemaal gewonnen voor het concept en doen het dit jaar opnieuw in een zestal Europese landen, met de hulp van het Brusselse bedrijf.

De B2B markt opent blijkbaar mooie groeiperspectieven. Het gebruik van een fotozuil biedt namelijk heel wat voordelen. De toestellen kunnen trouwens worden gepersonaliseerd met het imago van het merk en/of het product. Hierdoor ontstaat een emotionele band tussen de klanten, de onderneming en het merk. De zuilen bevorderen de offline activiteit in verkooppunten of tentoonstellingsruimtes. Ze lokken mensen naar de winkel of de stand en verbeteren de zichtbaarheid van het merk binnen en buiten het uitverkooppunt. Verder stimuleren ze het online verkeer en de zichtbaarheid, door meer bezoekers te lokken naar de webpage of de pagina van de onderneming op de sociale netwerken. Dit kan bijvoorbeeld door gebruikers aan te zetten om deel te nemen aan een ‘likes’-wedstrijd.

CheeeseBox blijft innoveren. Vandaag biedt het bedrijf ook 1,20 m hoge lichtgevende letters die op een stand van een vakbeurs voor heel wat impact zorgen. Deze zogenaamde Flash Letters werden net gelanceerd. In de komende jaren wenst de onderneming in het buitenland – en vooral in Frankrijk – het concept te exploiteren waarmee ze in België succes oogstte. Daartoe is ze op zoek naar investeerders. Kandidaten welkom.

Informatie: www.cheeesebox.com

 

Delen