Connects vervangt be.connected en ontluikt een zaken … wereld

Door Julien Semninckx  - 6 augustus 2019 om 08:08 

@GettyImages

Kent u be.connected? Welkom bij Connects! Op 29 juli veranderde uw zakelijk netwerk van naam en breidde zijn grenzen uit. Het was voorheen gericht op Europa. Vandaag strekt het zich uit tot 11 miljoen bedrijven in alle vijf werelddelen! De voornaamste functionaliteit blijft: partners vinden en zaken doen. En voor Beci-leden is en blijft de toegang gratis!

Het resultaat van de fusie tussen be.connected en zijn Angelsaksische tegenhanger CobCoe Connects heet “Connects”. Dit platform opent bredere uitzichten voor ondernemers dan ooit tevoren.

Als u op het eerste geregistreerd stond, wordt u automatisch geregistreerd op het tweede. Mét dezelfde spelers: internationale Kamers van Koophandel beheren het platform als betrouwbare derden. De functionaliteiten blijven bestaan, evenals de doelstellingen trouwens: bedrijven met elkaar in contact brengen en ze bijstaan bij de ontwikkeling van hun activiteiten binnen een internationaal netwerk. Het verschil? Connects biedt meer potentiële partners en contacten: het netwerk strekt zich nu uit tot 11.000 leden, met daarbij een database van bijna 11 miljoen bedrijven.

Kortom, een eenvoudige, praktische en veilige oplossing om nieuwe zakelijke uitzichten op te zoeken, zowel in België als in het buitenland. Voorbeelden genoeg: een Brusselse startende onderneming die op zoek is naar distributeurs voor haar product in andere landen, een Italiaanse onderneming die haar verkoop in België of Oost-Europa wil aanzwengelen, of een onderneming die haar diensten tegen een bijzonder concurrerende prijs wil introduceren.

 

 

Connects

 

Vertrouwen, efficiëntie en zichtbaarheid

Deze zoektocht naar klanten, leveranciers en andere distributeurs biedt een grote troef: ze berust op vertrouwen, efficiëntie en zichtbaarheid. Vertrouwen, omdat de bedrijven die lid zijn van het platform te goeder naam en faam bekendstaan en hun identiteit eerst wordt gecontroleerd door de kamers van koophandel van het partnerschap. Efficiëntie, omdat alle zoekopdrachten worden uitgevoerd op één enkel platform, dat ook over een van de grootste databases ter wereld beschikt. En ten slotte zichtbaarheid, omdat het Connects platform openstaat voor leden van tientallen kamers van koophandel over de hele wereld – een aantal dat voortdurend toeneemt.

 

Gratis voor Beci-leden

Deze grotere zichtbaarheid is de belangrijkste verandering van het nieuwe Connects platform, aangezien het de grenzen van Europa overschrijdt naar andere continenten toe, tot in Zuid-Amerika (Brazilië, Chili…), Afrika (Nigeria, Zuid-Afrika…) en zelfs Azië, via de database.

Het gebruik ervan blijft gratis voor Beci-leden. Het Connects platform vult het dienstenaanbod voor de export aan: contacten via het internationale netwerk van kamers van koophandel en het Enterprise Europe Network; toegang tot het netwerk van economische en handelsattachés; en uiteraard het Beci Customs loket voor internationale formaliteiten.

Als u vroeger gebruik maakte van be.connected, maak u maar geen zorgen: u wordt automatisch overgeschakeld naar Connects. De naam en het logo zijn veranderd, maar uw gebruikersnaam en wachtwoord blijven ongewijzigd.

Dit platform zal op termijn nieuwe functionaliteiten aanbieden.

 

Verdere stappen:

Meer informatie vindt u op https://www.beci.be/nl/service/prospectie/

 

 hub.brussels invest export

Delen