Coucou, de duurzame kleedkamer van uw dromen

4 oktober 2019 om 16:10 

Isabelle d'Otreppe en Marie Berlier, medeoprichtsters van Coucou...

Bij Coucou hangen meer dan 800 kledingstukken te huur om dames voor de duur van een chique evenement of een avond, bijzonder elegant uit te dossen 

De vraag die elke vrouw achtervolgt wanneer ze zich moet kleden voor een evenement (bruiloft, feest, bal enz.) luidt vanzelfsprekend: “Wat zal ik vanavond dragen? ». Coucou heeft een antwoord, of beter gezegd, een veelvoud aan antwoorden. Die vindt u in de boetiek op het Kasteleinplein, in Elsene. Coucou is een avontuur van vriendinnen die van mode, tips & tricks en de planeet houden, verklappen de medeoprichtsters Isabelle d’Otreppe en Marie Berlier. Als je beseft dat de productie van elk kledingstuk 20 keer zijn gewicht aan broeikasgassen in de atmosfeer stuurt, dan is het geen luxe is om een alternatief uit te werken. Het idee van Coucou is om de mooie jurken te delen die anders in kleerkasten slapen, zodat mensen tegen lage prijzen allerlei outfits kunnen huren voor elke gelegenheid en hun geld eerder investeren in mooie en duurzame kleding voor dagelijks gebruik.” 

Kortom, een concept dat volledig beantwoordt aan het circulaire tijdperk en dat steeds meer succes oogst. Coucou werd in 2015 in een kelder geboren, maar geniet ondertussen van een mooie en lichte ruimte waar u uw gading zult vinden tussen iets meer dan 800 kledingstukken, waarvan 80% tweedehands. “De rest bestaat uit moeilijk te vinden maten klein of groot en enkele succesvolle merken”, zegt Isabelle. Het aanbod van Coucou beperkt zich niet tot jurken. U vindt er ook diverse accessoires zoals schoenen, hoeden, hoofdbanden enz. “U kunt zich van top tot teen aankleden als u hier langs komt. Wij verkopen bovendien bepaalde accessoires zoals juwelen, cosmetica en hoofdbanden. Voor deze producten geven wij de voorkeur aan lokale, biologische en ethische producenten. De mannen worden niet vergeten, met drie accessoires die bij Coucou verkrijgbaar zijn: vlinderdassen, stropdassen en bretels.  

In vier jaar tijd heeft de winkel zijn klantenbestand gestaag uitgebreid, waarvan 75% afkomstig is uit de Brusselse regio. Coucou kleedt dames van 16 tot 77 jaar ongeveer, al behoren de meeste “aficionadas tot de leeftijdsgroep van 25 tot 45 jaar. Het succes zorgde voor een toename van het aantal werknemers: naast de twee oprichtsters dus, ondertussen al bijna een half dozijn vrouwelijke medewerkers. Dit succes is vooral te danken aan mond-tot-mondreclame en de sociale netwerken. Coucou heeft al meer dan 15.000 volgers op Facebook en 10.000 op Instagram, om nog maar te zwijgen van de website. Een van de doelstellingen voor 2020 is de lancering van een e-shop met een onlinecatalogus.  

“Er werd ons gevraagd om het concept in andere Belgische steden te dupliceren, maar dit heeft weinig zin omdat we daar een winkel zouden moeten inrichten en een nieuwe voorraad samenstellen, vervolgt Isabelle d’Otreppe. “Wij geven de voorkeur aan een e-commerce site waar klanten hun outfit kunnen kiezen, die vervolgens bij hen thuis wordt afgeleverd. Daarom ronden we momenteel een fondsenwervingscampagne af waarmee we dit project het komende jaar wensen uit te voeren.” 

Het concept past duidelijk past in de circulaire economie en komt tegemoet aan een reële behoefte. Coucou heeft dus alle kaarten in handen om een solide en duurzame groei na te streven.  

Informatie: www.coucoushop.be  

 

 

Invest in starters 

Zeker doen: sluit u aan bij de gemeenschap van investeerders om jonge innovatieve ondernemingen in Brussel te steunen! 

  • U draagt bij tot de economische ontwikkeling van Brussel 
  • U diversifieert uw beleggingen 
  • U geniet fiscale voordelen dankzij de “tax shelter” voor starters 

Hier moet u zijn: starters@beci.be  

https://starters.beci.be/   

 

Delen