Coworking die zich inzet voor mobiliteit

11 december 2018 om 10:12 

©Seed Factory

Bedrijfsfietsen onder leasecontract, abonnementen op het openbaar vervoer, gedeelde auto’s … De Brusselse bedrijven zijn duidelijk op zoek naar andere oplossingen om de mobiliteit van hun werknemers te verbeteren. Bijna 370.000 auto’s rijden dagelijks in Brussel rond. Die wagens staan voor 97% van de tijd in de stad geparkeerd. 30% van het verkeer in de wijken zoekt naar een parkeerplaats. Gevolgen hiervan zijn de vele files, de straten vol auto’s en een slechte luchtkwaliteit. Vandaag palmt de auto 70% van de Brusselse openbare ruimte in.

De coworking-ruimte Seed Factory, in de Oudergemse wijk Pétillon, heeft besloten om mobiliteit en coworking te combineren. En dan wel met een wereldprimeur: het eerste coworking-tarief op basis van de vervoermiddelen van de zelfstandigen. Gebruikers die zich met de fiets of het openbaar vervoer verplaatsen, betalen minder voor hun werkruimte dan zij die met de wagen naar het werk komen.

Seed Factory beschikt over 2.000 m² en een forum van 400 m² dat plaats biedt aan maximaal 100 personen voor persconferenties en business-to-business evenementen. Seed Factory is een gezellige werkruimte, vooral bestemd voor communicatieberoepen.

Informatie: http://seedfactory.be/coworking/

 

Delen