David Orgaz D’Hollander, nieuwe CEO van Schneider Electric België

11 maart 2020 om 09:03 

David Orgaz

Schneider Electric België verwelkomde onlangs David Orgaz D’Hollander als nieuwe CEO. Hij volgt Jean-Paul Brees op, die 16 jaar aan de leiding van de onderneming stond.

“Als leidinggevende zal ik mij in de eerste maanden voornamelijk toeleggen op mijn teams. Zij zijn, volgens mij, de belangrijkste schakel om een sterk bedrijf uit te bouwen! Van zodra ik deze taak heb voltooid, zullen alle belemmeringen verdwijnen en kan ik mijn aandacht volledig focussen op onze partners en klanten, de community’s van startups en innovatie, alsook de academische wereld…”, zei de heer Orgaz D’Hollander.

David Orgaz D’Hollander is geen onbekende in de Groep. Hij werkt namelijk al meer dan 12 jaar voor de Groep in Azië (China en Singapore). Daarvoor bekleedde hij managementfuncties bij Siemens in België. Met zijn diploma Elektronica van de Universiteit van Gent en een MBA van de INSEAD (Frankrijk), kon hij al zeer vroeg in zijn carrière verschillende ladders beklimmen. Hierdoor kreeg hij al snel meer commerciële verantwoordelijkheden en bevoegdheden inzake onderzoek naar oplossingen voor verschillende industriële sectoren.

In een tijdperk van digitale transformatie en intelligent energiebeheer is het van essentieel belang om de positie van Schneider Electric in de Belgische en Europese structuur te behouden. De elektriciteitsdistributie en de automatisering zijn onmiskenbare kenmerken van Schneider Electric, waardoor het bedrijf kon uitgroeien tot wereldleider. Dankzij zijn oplossingen voor het klimaatvraagstuk en de maatschappelijke uitdagingen kan Schneider Electric steeds meer uitgroeien tot dé referentie voor de ondersteuning van bedrijven in de veranderingen die ze doormaken. Daarom wil David Orgaz D’Hollander zich volledig toeleggen op deze uitdagingen en Schneider Electric België alle kansen bieden om te slagen in een zeer competitieve markt.

“Vandaag groeit, met verbonden objecten, de blootstelling aan het internet, en dus aan risico’s. Dat geldt voor alle bedrijven. Die situatie moeten we dringend aanpakken. Schneider Electric Belgium zal, in samenwerking met onze Global Cybersecurity Practice, zo snel mogelijk cybersecuritydiensten in België lanceren”, besluit hij.

Informatie: www.se.com/be

 

Delen